Nyugdíjba vonult a legendás testnevelõ

Bartha Dénes neve összeforrt a sportággal, és negyven éve dolgozik a Zrínyiben. Ezalatt számos hazai és nemzetközi sikert ért el.
– Már az is különleges érzés, hogy egy nagyon jó közösségben töltöttem az elmúlt négy évtizedet. De amikor elszámolok magammal, akkor boldoggá tesz, hogy nem volt felesleges ez a hosszú idõ, van mire hátra nézni. Zrínyis diákként válogatott atléta voltam, majd tanárként és edzõként az irányításommal 42-szer bejutottunk az országos döntõbe, innen lettem NB I-es és válogatott edzõ. Utóbbinál 14 évet töltöttem, négyszer jutottunk ki a középiskolás világbajnokságra, Nagy László korosztályával EB-t nyertünk, voltam világbajnoki harmadik, EB ötödik, az Ifjúsági Olimpián pedig hetedik helyezést értünk el. Jó úgy nyugdíjba menni, hogy amikor visszanézek, az jut eszembe, örülök, hogy ezt a szakmát választottam. Ez szenvedély nélkül nem megy, a sport, a kézilabda pedig örök szerelem marad, ezért is folytatom tovább az edzéseket a fiúknak a jövõben is – mondta Bartha Dénes.

Az iskola vezetése mindig is támogatta a kézilabdát a Zrínyiben, és így lesz ez a jövõben is. Huszárné Kádár Ibolya évtizedeket dolgozott együtt Bartha Dénessel.

– Hihetetlennek tûnik, hogy Bartha Dénes nyugdíjba vonul, hiszen õ az egyik nagy mítosza a Zrínyinek. 35 évet dolgoztunk együtt, nehéz lenne felsorolni a közös élményeket. Úgy éreztük, mindketten felelõsséggel tartozunk a kézilabda sportág iránt. Ezért ezt a munkát nem lehet félbehagyni, számítunk továbbra is Dénesre. Fiatal kollégánk, Molnár Zoltán vállalta, elvégzi a szakedzõit, hogy tovább vihessük a hagyományt – mondta Huszárné Kádár Ibolya igazgató.

Az iskolában figyelnek arra, hogy a pedagógusok jó körülmények között dolgozhassanak, ezért a testnevelõ tanárok öltözõjét a közelmúltban teljesen felújították. A diákok ragaszkodnak Bartha Déneshez, több osztály is ajándékkal lepte meg a búcsúzó testnevelõt, ezért elképzelhetõ, hogy szeptembertõl néhány órára még visszatér a Zrínyi legendás tanára.