OB II. bajnok a MARSO Tenisz Centrum férfi csapata

A csapatbajnokság őszi fordulójának utolsó mérkőzései lezajlottak és összeálltak a rájátszás mérkőzései is. Nincs könnyű helyzetben a nyíregyházi csapat az első osztályba való feljutást illetően, de nem lehetetlen a küldetés.

Szeptember közepén az utolsó csoportmérkőzésekre is sor került a Magyar Tenisz Szövetség Országos Csapatbajnokságának II. osztályában, így kiderült az is, kivel kell megküzdenie a MARSO Tenisz Centrum férfi csapatának az első osztályba kerülésért. 

Ismét szép eredményt tudhat magáénak a MARSO TC, hiszen a kizárólag saját nevelésű fiatal játékosokra épülő csapat az Országos Csapatbajnokság II. osztály C csoportjának bajnoka lett. A tavaszi fordulóban, ahol 7 csapat szállt harcba a győzelemért, a nyíregyházi csapat a tabella élén végzett, úgy, hogy mindhárom, a MARSO TC mellett a felsőházba jutott ellenfelét legyőzte. 

Az őszi felsőházi rájátszásban a találkozókon 6 egyéni és 3 páros mérkőzésre került sor, s a játékosok kiváló teljesítményének köszönhetően az alábbi eredmények születtek a C csoportban:
2024. szeptember 07.: MARSO TC – K&V Gyöngy Tenisz és Sí Club: 7-2
2024. szeptember 08.: MARSO TC – DEAC-DSC (Debrecen): 6-3
2024. szeptember 14.: Fehérgyarmat Tenisz Klub – MARSO TC: 5-4

Összesítésben, kiélezett küzdelemben, végül a MARSO TC fiataljai, jobb egymás elleni eredményt követően szerezték meg a bajnoki címet a jelentős erőket felvonuló fehérgyarmati csapat előtt!
 
Az Országos Csapatbajnokság további menetrendje alapján a négy II. osztályú csoport első helyezettjei játszanak egymással, vagyis a keleti és a nyugati országrész csapataiból is csak 1-1 csapat jut majd fel az első osztályba. Nincsenek könnyű helyzetben a MARSO TC teniszezői, hiszen a TSZSK Gyula csapatával kell megmérkőzniük az első osztályba kerülését. Habár a békési csapat nem szerepelt kimagaslóan a tavaszi fordulóban, azonban az őszi rájátszásra jelentősen erősítette keretét, s így magabiztosan nyerte a csoportját. Nem elképzelhetetlen azonban az első osztályba feljutás, hiszen a MARSO TC férfi csapata mindig is bizonyította, hogy kiváló tenisztudásuk mellett kitartásból, győzni akarásból sincs hiány bennük. A gyulai rájátszásra szeptember utolsó hétvégéjén kerül majd sor.

A MARSO Tenisz Centrum férfi csapatának tagjai: 
Jakucska István, Horváth Gábor, Závaczki Martin, Závaczki Milán, Dr. Becser Dominik, Szentpáli Marcell, Vitéz Csongor, Mirgay Zsolt, Becser Péter