Óévbúcsúztató ünnepség Nyíregyházán

A Vikár Sándor Zeneiskola növendékei, a Vasvári Pál Gimnázium és a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola tanulói léptek közönség elé az idősek év végi rendezvényén a Városháza Krúdy termében. Hagyomány, hogy a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség megtartja óévbúcsúztató ünnepségét. A szövetségnek jelenleg 2400 tagja van, az idősek egész évben aktívak, számukra rendszeres programokat szerveznek.

További képekért kattintson a fotóra!

– Addig marad fiatal az ember, amíg a szelleme fiatal – mondta dr. Csiszár Gabriella, a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség elnöke. – Azzal, hogy vetélkedőket, sport találkozókat szervezünk, a fittségüket, fiatalságukat tudjuk megőrizni, és az, hogy az idősek együtt lehetnek, azzal megoldjuk azokat a problémákat, amelyek otthon előfordulhatnak, hogy a gyerekek nem érnek rá látogatni a szülőket, messze laknak, külföldre költöztek és csak a skype-on látják egymást, azt a hiányt igyekszünk pótolni.

 

FIGYELNEK AZ IDŐSEKRE

 

Az ünnepi rendezvényen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte az időseket. Elmondta: az ünnepség az időseknek szervezett év végi programsorozat része, de a nyíregyházi önkormányzat egész évben törekszik arra, hogy tegyen a nyugdíjasokért.

– Mindig kikérjük az Idősügyi Tanács véleményét a nyugdíjasok életét közvetlenül érintő kérdésekben – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – A városi rendezvényeinkkel mindig gondolunk az idősekre, nagy sikerrel zajlott például idén Nyíregyházán a Szépkorúak Akadémiája, de számos programot tudnék mondani, amelyek a nyugdíjasok aktívan részt vettek. Emellett meg sem tudnám számolni, hogy az elmúlt három évben hány padot helyeztünk el a buszmegállókban, parkokban, tehát próbáljuk nemcsak ilyen ünnepi alkalmakkor, hanem a mindennapokba is beépíteni azt, hogy figyeljünk az idősekre.

 

FELKÖSZÖNTÖTTÉK AZ ÜNNEPELTEKET

 

Az ünnepi rendezvényen Nyíregyháza polgármestere ajándékot adott a nyugdíjas szövetség azon tagjainak, akik ebben az évben ünneplik 80., 85., 90. vagy 95. születésnapjukat.

– Meg vagyok elégedve ezzel a 95 évvel – mondta Salga Miklós, a 71 ünnepelt egyike. – Várom még az öt évet, hogy 100 legyen.

Az óévbúcsúztatón dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Városért Bronz Emlékplakettet adományozott Puskásné Majoros Ilonának, a Simeon és Anna Görögkatolikus Nyugdíjas Egyesület elnökének.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)