Olimpia - Helebrandt Máté csütörtökön áll rajthoz
fotó: Szarka Lajos

A negyedik olimpiájára utazik Helebrandt Máté. A Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója szeretne jó eredménnyel hazatérni Párizsból. Az atléta a jövő héten csütörtökön áll rajthoz. 

London, Rió és Tokió után Párizs következik Helebrandt Máté számára. A nyíregyházi atléta a 20km-es gyalogló versenyszámban áll rajthoz az olimpián. Jó formában van, így bizakodva várja a versenyt. 

- Úgy érzem jó formában vagyok, a tervezett munkát elvégeztük. Várom már a versenyt, és szeretnék jól szerepelni. Most volt a legnehezebb kijutni az olimpiára a szabályváltozások miatt, és már azt is nagy sikernek tartom, hogy ott lehetek Párizsban is – mondta Helebrandt Máté. 

A Nyíregyházi Sportcentrum vezetése igyekezett mindenben segíteni a sportoló felkészülését. Az elmúlt hetekben Olaszországban volt magaslati edzőtáborban Pokrovenszki József tanítványa, és kedden utazik majd Párizsba. 

- Hatalmas büszkeség számunkra, hogy Máté a negyedik olimpiáján is ott lehet. Nagyon sokat dolgozott érte, mi pedig igyekeztünk támogatni. Bízunk abban, hogy jó eredményt ér majd el, és abban is, hogy nem ez lesz az utolsó ötkarikás játékok, melyen részt vesz – tette hozzá Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

A gyalogló számot csütörtökön reggel fél nyolctól rendezik. A pálya az Eiffel torony közelében van kijelölve, egy 1 km-es kört tesznek majd meg húsz alkalommal a versenyzők. Fontos lesz a taktika is, Helebrandt Máté igyekezett felkészülni ellenfeleiből, de szeretne saját tempót diktálni. A közelmúltban többször is megdöntötte egyéni csúcsát, és egy jó időeredménnyel most is az élmezőnyben zárhat.  

Kapcsolódó galéria

Nyíregyházi Sportcentrum olimpiai sajtótájékoztató 20240726