Olimpikonok voltak a Nyíregyházi Sportcentrum vendégei

#BeActive mottóval hirdette meg az Európai Sporthetet az Európai Bizottság, a kezdeményezéssel az egész kontinensen népszerűsítik a sportot és a testmozgást. 
Idén szeptember 23-a és 30-a között tartják az Európai Sporthetet, amihez - ahogy az előző években már többször - most is csatlakozott a Nyíregyházi Sportcentrum. Ezen a héten több sportlétesítmény is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt több sportágban és helyszínen.
Kedden Gémesi Csanád (világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar kardvívó) és Tarjányi István (Kerekesszékes vívó olimpikon) volt a vendég a Continental Arénában. 

- Érezhető így az olimpia után, hogy több gyerek jelentkezik nálunk is, akik szeretnének vívók lenni. Számomra egy örök élmény marad a paralimpia, fantasztikus volt ott lenni - mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó. 

A Nyíregyházi Sportcentrum kardozója a hetedik helyen végzett Párizsban. A program másik vendége, Gémesi Csanád csapatban ezüstérmet szerzett. 

- Kárpótlást jelentett az egyéniben elszenvedett negyeddöntős vereség után, de biztos, hogy még hosszú idő kell ahhoz, hogy feldolgozzam az olimpián történteket. Sok helyre hívnak most szerencsére, ahol a vívásról beszélhetek. Ez egy remek sport, mely a testet és agyat egyaránt megdolgoztatja, sőt 70%-ban fejben dől el - mondta Gémesi Csanád. 

A sportoló igazi vívó családból származik, és az ő gyerekei is ezt a sportágat választották, így náluk apáról fiúra száll a vívás szeretete. Az Európai Sporthét keretében Schóbert Lara mozgatta meg a nyíregyháziakat kedden este, szerdán pedig nyílt edzést tart a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttese.