Online előjegyzés a kórházban

Egy hónapos tesztüzem előzte meg azt az online előjegyzési rendszert, amelyet május 15-től először a Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályának betegei használhatnak. Azzal, hogy az interneten egyeztetnek maguknak időpontot a betegek a szakrendelésre, időt és energiát takarítanak meg. Az új kor kihívásaihoz igazodva vezették be az egészségügyi intézményben az online foglalást.

 

A mai kor igényeinek megfelelően

 

Dr. Pap Károly, a Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, a forgalmuk közel 100 ezer fő, akit ellátnak a járóbeteg szakrendelésen. A főorvos hozzátette, szeretnének egy olyan kulturált, európai rendszert biztosítani, hogy akár otthonról is könnyedén elő tudják magukat jegyezni a betegek azokra a szakrendelésekre, ahová szeretnének menni.

 

szszbmk.hu/elojegyzes-nyh

 

A nőgyógyászati szakrendelésre jelentkező betegek az szszbmk.hu/elojegyzes-nyh oldalon jelezhetik igényüket valamelyik vizsgálatra. Amennyiben a páciens sikeresen előjegyeztette magát, arról e-mailben visszajelzést kap. Ezt célszerű a fogadási napon a betegnek magával vinni. A tervek szerint amennyiben lakossági igény mutatkozik rá, a jövőben újabb járóbeteg szakrendeléssel bővül a kórház online- rendszere, így a betegek modern körülmények között és gyorsan foglalhatnak maguknak időpontot vizsgálatokra.

ME.