Online testvérvárosi egyeztetés Iserlohn polgármesterével: közös programok, ifjúsági ügyek
Fotó: Városháza

Nyíregyháza város vezetése folyamatosan tart online találkozókat a külföldi testvér-, és partnervárosaival, annak érdekében, hogy a korábban jól működő kapcsolatokat a járványhelyzetben is fenntartsa.

Dr. Kovács Ferenc polgármester május 19-én online-megbeszélést folytatott Iserlohn  polgármesterével, Michael Joithe úrral.  Az eseményen részt vett: Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint a testvérvárosi kapcsolatokat több évtizede ápoló Nyíregyházi Iserlohn Bizottság képviselői.

A megbeszélésen szó esett egyebek között a pandémiás helyzet tapasztalatairól, valamint az ez évre tervezett közös programokról.

A Nyíregyházi Iserlohn Bizottság és az Iserlohni Nyíregyháza Bizottság közreműködésének köszönhetően városunk több középiskolájából is jelentkeztek diákok az Iserlohnban kiírt plakát-pályázatra, amely 10 - 24 év közötti fiatalokat szólított meg, a COVID járvány okozta változások, élethelyzetek megjelenítésére. Jó hír, hogy a pályázat első 5 helyezettje nyíregyházi diák lett. (Erről bővebben ide kattintva olvashat.)

Egyeztetés folyik arról, hogy ősszel Nyíregyházán egy kiállítás keretében mutassák be az ifjúsági-plakátverseny válogatott anyagát.

Mindkét polgármester megerősítette, hogy fontosnak tartják a két város közötti kapcsolat fenntartását, az együttműködés fejlesztését, kiemelten a gazdaság, a turizmus, a kultúra és az ifjúság területén.  Természetesen a személyes találkozást semmi sem pótolja, így a polgármesterek nagy várakozással néznek egy őszi találkozás elé, amikor is a Tirpák Fesztivál keretében lehetőség nyílhat Nyíregyháza és Iserlohn testvérvárosi kapcsolatának 30 éves jubileumát közösen megünnepelni.