Ónos eső és havazás tarkítja a napot
Ónos eső és havazás tarkítja a napot

Reggel az északkeleti országrészben lehetséges jelentéktelen mennyiségű ónos csapadék, ezt követően az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, valamint az Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

zombaton a déli és északi megyékben erősen felhős vagy borult idő ígérkezik esővel, délen záporral, északon délután havas esővel, hóval. A közöttük levő megyékben ugyanakkor több-kevesebb napsütés, csapadékmentes idő valószínű.

 

Főként Borsod északi részén, a Sajó-völgye, Heves-Borsodi-dombság térségében, illetve a Bükkben 8-10 cm-t meghaladó mennyiség is lehetséges.

Késő este a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében is gyengébb havazás valószínű, kis mennyiségű (lepel-3 cm) hóval.

Este az Alföldön helyenként gyenge ónos eső előfordulhat, majd vasárnapra virradó éjjel a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt ónos eső válthatja fel.

A délnyugati szél éjszakára mérséklődik. Szombat délután ugyanakkor egyre nagyobb területen északkeletire fordul, és megélénkül a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, ugyanakkor a kissé szelesebb, magasabban fekvő délnyugati helyeken csupán 5, 8 fokig hűl le a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 3 és 8 fok között várható, de míg délen, délnyugaton 10, 11, északkeleten csupán 1, 2 fok valószínű.