Ónos eső nehezítette a közlekedést az ország északi és északkeleti felén
Fotó: Illusztráció

Rengeteg baleset történt az ország északkeleti harmadában az ónos eső miatt. Nagyjából a Budapest–Debrecen vonaltól északra esett az eső, miközben 0 fok alá süllyedt a hőmérséklet, és jégpályává változtak az utak, járdák. Péntekre már a köd miatt adtak ki figyelmeztetést a fél országra – közölte az M1 Híradója.

A Pest megyei városban, Szentendrén, a macskaköves utcákon szinte lehetetlen volt a közlekedés az ónos eső miatt csütörtök reggel. Az autósoknak is nehézséget okozott a síkosság, és a kerékpárokat is csak tolni lehetett a város utcáin.

Füzesabonyban is hasonló volt a helyzet. A sószórók folyamatosan járták az utakat, de így is több baleset történt. A város határában két autó összekoccant a jeges úton.

Nyíregyháza környékén is több baleset volt az ónos eső miatt, a hajnali csapadék ráfagyott az utakra, ami jócskán megnehezítette a közlekedést. Volt olyan útszakasz, ahol egymástól néhány száz méterre történtek balesetek. Nyíregyháza határban öt autó is árokba csúszott, sérülés nem történt. A városüzemeltetési vállalat dolgozói folyamatosan sózták az utakat.

Társaságunk minden létező gépével, eszközével kint van az utakon reggel óta. A sózás folyamatban van. A főútvonalakon nagyobb problémákat nem okozott az ónos eső, főleg a járdákon és az alsóbbrendű utakon tapasztalható még jegesedés.

– mondta Dicső Péter a NyírVV Nonprofit Kft. csoportvezetője.

Az ingatlanok előtti járdaszakaszok síkosságmentesítése a tulajdonosok feladata. Ehhez az út melletti növények védelme miatt konyhasót már évek óta nem lehet használni, helyette például homokot, hamut, fűrészport vagy kalcium-kloridot lehet kiszórni.

 

Forrás: hirado.hu