Önzetlen összefogás a nyíregyházi Damjanich laktanyában
Fotó: Mogyorós Marianna

Nemes ügyhöz csatlakoztak MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katonái. Decemberben tartós élelmiszergyűjtésbe kezdtek, hogy segíthessenek a nehéz helyzetben élő családokon.

A gyűjtéshez a hivatásos, szerződéses állomány mellett a tartósan behívott tartalékos katonák és a honvédelmi alkalmazottak is csatlakoztak. Az összegyűlt adományok a Magyar Vöröskereszt munkatársainak támogatásával és segítségével jutnak el a nehéz sorsú családokhoz. 

A karácsonyi ajándékcsomagok ünnepélyes átadására december 14-én került sor a nyíregyházi Damjanich laktanyában, a területvédelmi ezred központjában. Az ünnepség Aranyosi Ervin: Önzetlen szeretet című versével kezdődött dr. Somogyi Gréta Kincső hadnagy előadásában. Ezt követően Polyák András ezredes, a területvédelmi ezrede parancsnoka mondott ünnepi beszédet, melyben megköszönte a laktanya katonáinak és honvédelmi alkalmazottainak az önzetlen összefogást és felajánlásokat.  Az ünnepségen részt vett Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója és Csernus Mónika, a szervezet megyei gazdasági igazgatója is, akik köszönetüket fejezték ki a jótékonysági akcióban való részvételért.

Egymás támogatása, a bajbajutottak megsegítése nemcsak katonaként, hanem a magánéletben is alapvető emberi kötelességünk. A Damjanich laktanya állománya a jövőben is szeretné jótékonykodással segíteni a rászorultakat.

 

Szerző: Szidor Viktória hadnagy

Fotók: Mogyorós Marianna

Kapcsolódó galéria

Önzetlen összefogás a nyíregyházi Damjanich laktanyában