Óriási érdeklődés mellett zajlott az idei LEGO® Játékváros Nyíregyházán

Vasárnap minden a játékról és a játékon keresztül történő tanulásról szólt a Nyíregyházi Egyetem campusán, a nyíregyházi LEGO gyár által szervezett egynapos fesztiválon.

 Immár második alkalommal rendezte meg Nyíregyházán a LEGO Manufacturing Kft. a LEGO® Játékváros ingyenes fesztivált, ahol családok, kicsik és nagyok, LEGO rajongók vethették bele magukat az egész napos játékba. A tavalyi zajos siker utáni idén is sokan érkeztek a megyeszékhelyen és a régión túlról Nyíregyházára.

Ezúttal nem csak az önfeledt játék, hanem a játékon keresztül történő tanulás fontossága is kiemelt szerepet kapott – a természettudományos érdeklődés felkeltésére tökéletes helyszín a Nyíregyházi Egyetem campusa, s ennek szellemében hívtak meg számos területről előadókat, partnereket a szervezők.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló és az utazó planetárium előadásokkal, több LEGO rajongói csoport robotprogramozással és egyéb foglalkozással készült, de volt rendhagyó fizika kísérlet, LEGO citera koncert, robot Sumo verseny több mint húsz csapattal és rengeteg minden más. Az egyetemi programok között még repülőgép-szimulátorba is ülhettek a látogatók. A kreatív alkotás terén pedig bárki építhetett egyedi mozaikot, megismerkedhettek a minifigura- és dioráma-építés és -fotózás trükkjeivel is. A napot a számos izgalmas fellépő után a világhírű Rippel fivérek lélegzetelállító artista produkciója zárta.

Az idei Játékváros nem csak az új helyszín miatt volt különleges, de amiatt is, hogy játékos módon mutattuk be kicsiknek és nagyoknak a tudományok és robotika világát. Nem titkolt célunk, hogy a programmal közelebb hozzuk a játékot a környéken élők számára, hiszen a játék segítségével felfedezhetjük a világot, ami eközben nem csak fejleszti a kreativitást, de közösséget is teremt” 

– tette hozzá az esemény kapcsán Siket Lóránt, a LEGO gyár kommunikációs vezetője.

Ezen a napon a nyíregyházi LEGO gyár együtt ünnepelt a város és a környék lakóival, akik közül sokan maguk is a világszerte ismert dán játékgyártó munkatársai.

„Munkatársaink révén sok ezer szállal kötődünk ehhez a városhoz és a régióhoz. És hogy ez a közösség még erősebb legyen, létrehoztuk a LEGO Játékváros rendezvényt, hogy lehetőséget teremtsünk a találkozásra és a közös játékra. Sok kollégánk önkéntesként vesz részt a mai eseményen, hogy megmutassa, hogyan dolgozunk mi, mit gondolunk a játékról, és hogy személyesen tudjunk találkozni a LEGO rajongókkal és az érdeklődőkkel” 

– mondta el Chresten Bruun, a nyíregyházi LEGO gyár igazgatója.

Kapcsolódó galéria

LEGO Nap az egyetemen - 2024