Örökbefogadási nap – Hosszabb nyitvatartással segíti az örökbefogadást az Állategészségügyi Telep

A Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen pénteken immár harmadszorra rendeztek örökbefogadási napot az elmúlt három hónapban, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az örökbefogadás fontosságára, és lehetőséget biztosítson azoknak, akik egy hűséges társra vágynak. A telepen, ahol 13 éve nem altatják el az állatokat, közel 60 kutya várja, hogy szerető gazdira találjon.

Három hónapon belül ez a 3. örökbefogadási nap, amit a Nyíregyházi Egészségügyi Telep szervezett annak érdekében, hogy a telepen lévő állatok szerető gazdira találjanak. A telep vezetője, Rónaszéki Péter elmondta, náluk minden nap örökbefogadási nap, de az előre meghirdetett napok azért különlegesek, mert hosszabb nyitvatartással várják az érdeklődőket.

„Este 6 óráig várjuk a látogatókat, gondolva azokra is, akik munkaidő miatt csak ekkor tudnak eljönni hozzánk. Sokan várják itt szerető gazdájukat, és ha valaki menhelyről vagy állategészségügyi telepről fogad örökbe kutyát, biztos lehet benne, hogy egy hűséges társra talál”

mondta Rónaszéki Péter, telepvezető, a NYÍRVV Nonprofit Kft. állategészségügyi csoportvezetője.

A telepvezető szerint nincs esélytelen kutya, hiszen előbb utóbb minden négylábú gazdára talál, van amelyiknek például külföldön találnak szerető gazdit. A modern, tiszta és rendezett telepen, ahol 13 éve nem altatnak el állatot, a gondozók alaposan megismerik minden kutya természetét, így segítenek megtalálni az igényeknek legjobban megfelelő állatot. Az örökbefogadási napon a látogatók közelebbről is megismerhetik az állatokat, így, ha egy kedvenc hiányzik az életünkből, itt garantáltan megtalálhatjuk új négylábú családtagunkat.

„Nem mindenki érkezik konkrét örökbefogadási szándékkal, sokan csak nézelődnek. Azonban gyakran éppen ezekből a látogatókból lesznek végül a tényleges örökbefogadók. Remélem, hogy július is sikeres lesz, mint az előző hónapok, bár az elmúlt napok tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy többen töltik nyaralással a szabadidejüket, mint örökbefogadás gondolatával, de ezt hátha cáfolni tudjuk a nap végére”

– tette hozzá a telepvezető.

A telepen jelenleg közel hatvan kutya vár gazdira, köztük kölykök és idősebbek, kis- és nagytestűek, mind chippel és szükséges oltásokkal ellátva, valamint minden állat átesett a kötelező hatósági megfigyelésen és megkapta a szükséges állatorvosi ellátást. Az örökbefogadás során fontos mérlegelnünk azt is, hogy nemcsak új esélyt adunk az állatoknak egy boldog életre, hanem ezzel egyidejűleg csökkentjük a menhelyek túlterheltségét és támogatjuk a felelős állattartást is. Augusztusban a telep ismét hirdet olyan napot, amikor hosszabb nyitvatartással várják majd az érdeklődőket.