Örökösföldi Egészségnap

A Warning zenekar is adott koncertet szombaton a Bujtosi Városligetben az Örökösföldi Egészségnap résztvevőinek. Civil összefogás eredményeképpen született meg az egész napos rendezvény azért, hogy a városrész lakónak kikapcsolódási és sportolási lehetőséget biztosítsanak, hiszen street ball mellett tájfutó verseny is várta a mozogni vágyókat. A labdajátékot egy közeli tornaterembe vitték be a szervezők, de sokakat nem zavart a szemerkélő eső.

 

Nemzetközi megmérettetés az Egészségnapon

 

Tóth Imre, önkormányzati képviselő azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, azért szervezték az egész napos eseményt, hogy egy kicsit összekovácsolják a városrész lakóit. A kicsiktől a nagyokig, az igazolt versenyzőkön keresztül a leendő sportolókig mindenkit szerettek volna bevonni. A képviselő hozzátette, a tájfutók az Örökösföld Kupáért küzdenek, amely a Magyar Tájfutó szövetség igazolt versenye, amely egyben egy nemzetközi verseny is, hiszen Erdélyből és Kárpátaljából is érkeztek versenyzők.

További képekért kattintson a fotóra!

A hűvösebb időjárás kedvezett a tájfutóknak, akiket a célba érést követően egészséges ételek és italok fogadták.

 

Népszerűsítették a tájfutást

 

Jáger Patrik kifejezetten a tájfutás miatt érkezett, hiszen napi szinten hódol ennek a sportágnak. A célvonalban azt mondta, szerinte nagyon fontos az, hogy megismerkedjenek az emberek olyan sportokkal is, amelyeket televízióban csak ritkán látni.

Az Örökösföldi Egészségnapon kísérő programként a gyerekeket játszóház és játékkonténer, egészséges ételek bemutatója, valamint kóstolója várta. A legnagyobb sikere az ugrálóvárnak volt, amelyben kedvükre játszhattak az örökösföldi gyerekek.

A kedvezőtlen időjárás ellenére sokak kaptak kedvet ahhoz, hogy közösen mozogjanak és kikapcsolódjanak az Örökösföldi Egészségnapon.

Mikita Eszter