Országjárásuk során Nyíregyházán tartottak sajtótájékoztatót vitaanyagukról a szocialisták

Országjárásra indultak az MSZP politikusai azért, hogy minél több emberrel találkozva személyesen tőlük kérjenek javaslatokat, véleményt azzal a vitaanyaggal kapcsolatban, amelyet a párt most asztalra tesz – jelentette be nyíregyházi sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre.

A szocialisták alelnöke hozzátette: a vitaanyagot szeretnék a márciusi kongresszusukon elfogadtatni, már a 2022-e választásokra készülőben. Az anyagban szólnak például a nyugdíjemelés kérdésének mikéntjéről, a szakszervezetek megerősítéséről, vagy éppen a klímahelyzetről. Dr. Harangozó Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese azt mondta: politikusaik a régió több városában lakossági fórumokat, szakmapolitikai megbeszéléseket, vitafórumokat tartanak. Nyíregyházán rendvédelmi dolgozókkal és nyugdíjasokkal találkoztak. Harangozó Tamás úgy látja, nagy a munkaerőhiány a rendvédelmi szerveknél a térségben, részben a bérszínvonal és a szolgálati nyugdíj eltörlése miatt is. Komjáthi Imre alelnök hozzátette, ők baloldali pártként a közösségen keresztül próbálnak meg változást elérni.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke kiemelte:

Ebben az anyagban olyan kérdéseket feszegetünk, amelyek az emberek mindennapjairól szólnak. Egy olyan anyagot, amely túlmutat azon, hogy a demokráciát szeretnénk helyreállítani. A Magyar Szocialista Párt úgy gondolja, hogy a hagyományos liberális demokrácián túl szociális demokráciát kell létrehoznunk, megalkotnunk.