Országos és nemzetközi versenyeken szerepeltek kiemelkedő eredménnyel Vikáros tanulók

A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai a digitális oktatás során az online térben is vállaltak versenyre felkészülést.

A pedagógusokat és növendékeket egyaránt megterhelő, fárasztó munkafeladat során mindenki motivált volt, örömmel készültek a megmérettetésre és koncentráltan, jó hangulatban készítették el a videofelvételeket a versenykiírás szerint. A szervező intézménybe küldött anyagot minden esetben háromtagú versenybizottság értékelte a megadott szempontok szerint ugyanúgy, mint egy jelenléti versenyen.  Az intézmény büszkén adja közre a kiemelkedő eredményeket.

Áprilisban Budapesten a Molnár Antal Zeneiskolában zajlott le az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott és az Oktatási Hivatal által előkészített I. Országos Montág Lajos Nagybőgőversenyre beküldött felvételek értékelése.

Bíró Mór az első korcsoportban megosztott első helyezést ért el, Béres Lilla a második korcsoportban harmadik helyezést.  Felkészítő tanáruk Császár Péter, a tanulók produkcióit zongorán kísérte Császárné Tanaka Ayako.

Május hónapban a tardi Forrás Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett II. Otthoni dallamok országos online furulyaverseny produkcióinak értékelését tartották meg. Purné Orha Andrea furulyatanár, intézményvezető-helyettes növendékei a következő eredményeket érték el: Simon Janka a harmadik korcsoportban III. helyezés, Czuczor Lilla a negyedik korcsoportban II. helyezés, Pristyák Zsófia Zsuzsanna a hatodik korcsoportban II. helyezés. A fafúvós tanulókat Tamás Attila intézményvezető kísérte csembalón.

A hegedű hangszeres növendékek ugyanezen intézmény szervezésében az I. Otthoni dallamok országos online hegedűversenyen mutatták meg tudásukat. Soltész-Jakimcsuk Ildikó tanárnő felkészítésével Kertész Barnabás a második korcsoportban arany minősítést, Bacsik Gabriella Alma a következő korcsoportban ezüst minősítést szerzett. Kóti Gergő növendékeinek versenyműsorát  bronz minősítéssel értékelték. Gergely Huba Zoltán a második korcsoportban versenyzett, nővére Gergely Márta Anna a harmadik korcsoportban. A korrepetitori feladatokat Horányi Tamás és Berki Armand látták el.

Szintén májusban Törökszentmiklóson nemzetközi hegedű fesztivált rendeztek, immár hetedik alkalommal. A versenybizottság Gergely Márta Anna és Bacsik Gabriella Alma produkcióját különdíjjal értékelte, Kertész Barnabás előadását bronz minősítéssel jutalmazták.

 

Forrás: Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola