Országos play-offra készülhet az AQUA SE

Véget ért a Észak-keleti Területi Gyermek IV. Vízilabda Bajnokság középszakasza. Az utolsó fordulónak Nyíregyháza adott otthont. Két korosztályos csapatunk volt érdekelt, az AQUA Sport Egyesület az A csoportban az 1-4 helyért, az Nyíregyházi Vízisport Egyesület a B csoportban az 5-7 helyért mérkőzött.

- Az AQUA magabiztosan verte a Debrecent. Nagyon fegyelmezetten, határozottan vízilabdáztak fiataljaink. Nem sok lehetőséget adtak, az egyébként ellenünk törleszteni akaró, és ezért mindent meg is tevő cívisvárosiaknak. Az elsőrangú védekezést - a 3 kapott gól mellett - talán a legjobban az jellemzi, hogy összesen 8 lövést engedélyeztünk ellenfelünknek. Támadásban pedig igazán lehengerlőek voltunk: 14 gól, 31 lövésből. Zárójelben jegyzem csak meg, hogy itt lehettünk volna kicsit pontosabbak. Örömteli volt, hogy igazi csapatként játszottunk. A szoros védekezésben, és a hatékony támadásban is mindenki kivette a részét, 9-en osztoztak a gólokon.
Második mérkőzésünkön a veretlen Eger ellen is nagyszerűen kezdtünk. Beleálltunk a mérkőzésbe, energiánk nagy részét ugyan a védekezés kötötte le, de megvoltak a helyzetek, a gólok, a kiállítások. 2:3 volt az első negyed. A második negyedben sajnos jött egy kétperces rövidzárlat, amikor 3 gólt kaptunk. Ráadásul a támadásbeli rontásaink előzték meg az egri gólokat. Pillanatok alatt 2:6 lett az eredmény. Az AQUA-nak sikerült rendezni a sorokat, és egy férfiasan kemény, nagy iramú mérkőzés alakult ki. Ami az előző meccsen erényünk volt támadásban, az az erőteljes Eger ellen nem működött. A jó védekezés mellett, a pontatlan lövésekkel nem tudtuk megszorítani a csoportelsőt. Gratuláció a csapatnak! Több ilyen mérkőzésre van szükségünk. Az NYVSE ismét győzni tudott a Zemplén ellen. Élvezetes mérkőzésen, 15 gólt dobva szereztük meg a győzelmet. Minden játékosunk lehetőséget kapott a játékra. Második mérkőzésen a legutóbb bennünket legyőző Aquaworm 2011 ellen a sok kihagyott helyzet jellemezte csapatunkat. Nem volt elég összpontosítás a befejezéseknél, így fokozatosan, de az ellenfél került előnybe. Az utolsó negyedet 3 gólos hátrányban kezdtük, de a gyerekek óriási szívvel, és küzdeni tudással döntetlenre mentették a már veszettnek tűnő meccset. Az NYVSE ezzel megtartotta vezető helyét a B csoportban az Aquaworm 2011 előtt. Az AQUA SE másodikként zárta a középszakaszt, így kivívta a jogot, hogy részt vegyen az országos playoff küzdelmeiben, ahol a 4 régiós bajnokság 1-2 helyezettje méri majd össze felkészültségét június 10-11-én – tájékoztatott Éder Zsolt utánpótlás edző. 

Eredmények:
AQUA SE – Cívis Póló VSE    14 : 3
AQUA SE – Tigra-ZF-Eger      5 : 12
NyVSE - Zempléni VK         15 : 9
Aquaworm 2011  - NYVSE      7 : 7