Őszi virágosítás – Virágba borul az egész város

Már javában zajlanak a virágosítások Nyíregyházán. Idén ősszel kétnyári és hagymás növényeket ültet el a NYÍRVV Nonprofit Kft. a parkokban és tereken. Közel 75 ezer növénnyel díszítik fel a várost, melyekben tavaszig gyönyörködhetnek a lakók.

Közel 2000 négyzetméteren ültetnek

Városszerte a virágágyások előkészítései zajlottak az elmúlt időszakban, ugyanis elkezdődött a kétnyári és hagymás növények ültetése. Közel 75 ezer kétnyári dísznövényt és hagymás virágot ültetnek el, hogy ismét szemet gyönyörködtető legyen Nyíregyháza. Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója elárulta: közel 2000 négyzetméteren történnek a virágváltások.

Szeptember hónapban elkezdtük a virágágyások előkészítését a kétnyári, illetve hagymás növények ültetése miatt, ennek mindig ősszel van itt az ideje. Közel 2000 négyzetméternyi ágyásfelületen történik a virágváltás. Tavasszal mindig egynyárit ültetünk, ilyenkor pedig a már említett kétnyári és hagymás virágokat. Idén tavasszal több mint 40 ezer egynyári növényt ültettünk el, most pedig nagyjából 75 ezer virág teszi majd még szebbé a város tereit.

A Hősök terén már meg is kezdték az ültetéseket. Idén árvácskák és nefelejcsek varázsolják majd hatalmas virágoskertté a várost, melyeket a lakók a parkokban, köztereken láthatnak majd. Ahogy azt Dicső Péter elmondta: ezek a virágok jól bírják a komolyabb időjárási viszonyokat, nem okoz bennük kárt a hideg. Termesztésük, növesztésük már nyár végén megkezdődik, majd október táján lesznek alkalmasak arra, hogy helyükre kerülhessenek és tavaszig díszíthessék a várost.