Ösztöndíj a szakmák legjobbjainak
Fotó: Trifonov Éva

Tizedik alkalommal adott át ösztöndíjat a Szabolcsi Ferenc Emlékére a Wesselényis Szakképzésért Alapítvány december 21-én kiváló tanulmányi eredményű, példamutató magatartású, szakmát tanuló diákoknak. Az eseményre ezúttal is a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségén került sor.

Szabolcsi Ferenc, az intézmény egykori igazgatóhelyettese sokat tett hajdan a szakoktatás fejlesztéséért. Az ő emlékére hívta életre a családja az alapítványt 2010-ben. Az elmúlt évek során negyvenen részesültek tanulmányi ösztöndíjban.

 A néhai kiváló pedagógus felesége, Szabolcsiné Kántor Éva beszédében elmondta, örömmel tapasztalják, hogy volt ösztöndíjasaik remekül megállják helyüket a munka világában. Legelső díjazottjuk például ma már szakoktatóként divat- és stílustervezőket tanít a szakma rejtelmeire egykori iskolájában, de olyan is akad közöttük, aki giga nemzetközi filmes produkciók kivitelezésében vesz részt. Az alapítvány működését nagymértékben segítették azok, akik adójuk 1 százalékát ajánlották fel, illetve egy külföldi barátjuk is önzetlen támogatást nyújtott. Kiemelte annak jelentőségét, hogy kezdetektől fogva segíti tevékenységüket az iskolavezetés és a tantestület.

A pályázatot benyújtott diákok közül a kuratórium döntése alapján ebben az esztendőben a következők részesültek ösztöndíjban: Ujj Viktória Emese divat- és stílustervező, Bezdán Máté asztalos, Horváth Zoltán és Pelach Máté informatika ágazaton tanuló diákok.  

 

Szerző: Sz. Kántor Éva

Kapcsolódó galéria

Ösztöndíj a szakmák legjobbjainak