Ösztöndíjak a Wesselényi karácsonyfája alatt
Fotók: Trifonov Éva

Tizenegyedik alkalommal adott át ösztöndíjakat a Szabolcsi Ferenc Emlékére a Wesselényis Szakképzésért Alapítvány kiváló tanulmányi eredményű, példamutató magatartású, szakmát tanuló diákok részére december 16-án. Az eseményre ezúttal is a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségén került sor.

Szabolcsi Ferenc, az intézmény egykori igazgatóhelyettese sokat tett hajdan a szakoktatás fejlesztéséért. Az ő emlékére hívta életre a családja az alapítványt 2010-ben. Az elmúlt évek során negyvenen részesültek tanulmányi ösztöndíjban.

 A néhai kiváló pedagógus felesége, Szabolcsiné Kántor Éva beszédében elmondta, örömmel tapasztalják, hogy volt ösztöndíjasaik remekül megállják helyüket az életben és a munka világában. Legelső díjazottjuk például ma már szakoktatóként divat- és stílustervezőket tanít a szakma rejtelmeire egykori iskolájában, de olyan is akad közöttük, aki nemzetközi filmes gigaprodukciók látványvilágának megteremtésében működik közre. Az alapító kiemelte, hogy családja egyik külföldi barátjának önzetlen támogatása, a személyi jövedelemadó 1 százalékából származó felajánlások, valamint a kuratórium, az iskolavezetés és a tantestület lelkes és segítő közreműködése nélkül az alapítvány értékőrző munkája elképzelhetetlen lenne.

A pályázatot benyújtott diákok közül a kuratórium döntése alapján ebben az esztendőben a következők részesültek ösztöndíjban: Róka Dávid 12.B – informatikai rendszerüzemeltető, Szabó Vivien 11.A – divattervező, Pradlik Erik Marcell 11.A – faipari technikus, Palcsák Bence 11.B – informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus, Mező Attila 12.B – informatikai rendszerüzemeltető ágazaton tanuló diák.   (A fényképről hiányzik Szabó Vivien 11.A osztályos diák, aki helyett – távolléte miatt – tanára vette át az ösztöndíjat.)     

Kapcsolódó galéria

Ösztöndíjak kerültek a Wesselényi karácsonyfája alá