Öt csillaggal az élvonalban Sóstó

Nyíregyháza városvezetése 2010-ben határozott arról, hogy a turizmusnak kiemelt szerepet kell betöltenie a város életében. Egy évvel később befejezték a Parkfürdő projektet, majd felújították Fürdőházat amelyben már hotel is üzemel, és 2013-ban Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő Magyarország 16. Gyógyhelye lett. Később megújult az Aquárius Élményfürdő is és megkezdte működését az Aquárius fürdőgyógyászat. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. az elért eredmények és a kialakult infrastruktúra alapján a Magyar Fürdőszövetségnél kezdeményezte a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszerében a fürdők minősítését.


ORSZÁGOSAN IS AZ ÉLVONALBAN

 

További képekért kattintson a fotókra!

A bíráló bizottság értékelése alapján az Aquárius Élmény- és Parkfürdő élményfürdő, gyógyfürdő és strandfürdő kategóriában is ötcsillagos minősítést kapott. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, ennek a jelentőségét talán úgy lehet érzékeltetni, hogy eddig négy ilyen fürdő volt Magyarországon, ahol három ötcsillagos minősítést értek el, Hajdúszoboszló, Gyula, Sárvár és Zalakaros, és most Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő is csatlakozott. Ez egy óriási eredmény, elismerés azoknak, akik dolgoztak érte. De ez biztatás a jövőre is, hiszen egy folyamat közepén vagyunk, már elkezdődött a négycsillagos hotel építése, és a jövőben több beruházás is indul Sóstógyógyfürdőn.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által létrehozott nemzeti tanúsító védjegy célja, hogy garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás minőségére. A védjegyet a kedvezményezett öt évig birtokolhatja, ezt követően a minősítést újra lefolytatják.

 

STRANDNYITÁS ÉS NYÁRI PROGRAMOK

 

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy május 27-én szombaton megnyitják a strandszezont az Aquárius Élmény- és Parkfürdőben. Dr. Podlovics Roland vezérigazgató hangsúlyozta, immár ötcsillagos minősítésű strand várja a vendégeket. A gyermeknap alkalomból május 27-én és 28-án 10 év alattiak térítésmentesen vehetik igénybe a fürdőszolgáltatásaikat. A szombati nyitónapon ingyenes búvárkodási lehetőség várja a családokat, a nagyobbaknak pedig egészségügyi szűréseket és szaktanácsadást biztosítanak, vasárnap pedig ingyenes csillámtetoválás és bábszínház, valamint aqua-zumba és aqua-torna is lesz. A nyári szezonban is a január óta bevezetett árak lesznek érvényesek, emelésre nem kerül sor. Május 29–június 16. között ismételten várják az óvodai és iskolai csoportokat, akik a sostort@sostort.hu címen megtett előzetes regisztrációt követően fejenként ezer forintért vehetik igénybe fürdőszolgáltatásokat. A nyáron ismét megrendezik a szokásos programokat, a SóstóFesztet a Tófürdőn, a Sóstói Sárkányhajó Fesztivált és Barkácsbogrács Amatőr Főzőversenyt, az Országos Strandfoci Bajnokságot, a SóstóSerFesztet, és újdonság lesz a Modellvitorlás verseny a Csónakázó tavon. A sajtótájékoztató után dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Podlovics Roland vezérigazgató közösen avatták fel a minősítéseket tanúsító táblákat az Aquárius Élményfürdő falán.

Szoboszlai Tibor
Fotó: Szarka Lajos