Öt gólig jutott a Szpari - újabb felkészülési mérkőzést játszott a csapat

Szombaton két felkészülési mérkőzést is játszik a Szpari. Az első ellenfél a Sajóbábony volt. A mieinknél több saját nevelésű fiatal is lehetőséget kapott, Szabó Bálint és Gönczör Róbert is először léphettek pályára a felnőtt csapatban. A vendégeknél Matyi Zoltán is játszott, aki a következő idényre kölcsönbe kerül Sajóbábonyba.

Nyíregyháza Spartacus – Sajóbábony 5-0 (1-0)

Nyíregyháza: Miski (Talián 65.)– Gönczör R., Végső, Papucsek, Magyar, Papp, Szabó B. (Boda 56.) , Gyurján (Pataki 83.), Györgyi (Tóth Á. 46.), Sinanovic, Kovács N.

vezetőedző: Gálhidi György

Gólszerző: Sinanovic (27.), Kovács N. (69., 85.), Balogh ( öngól, 83.), Tóth (88.)

Az első helyzet a Szpari előtt adódott, de a kapus fogta Kovács ziccerét. A 20. percben a vendégek veszélyeztettek egy beadás után, de mellé ment a fejes. Válaszként Györgyi lőtt a bal oldalról, de levágódott a labdája. A 26. percben Papp remek labdája után Sinanovic lőtt éles szögből, a kipattanó után Györgyi a kapufát találta el. Egy perccel később már megszerezte a vezetést a Szpari, Györgyi jobb külsővel adta be balról a labdát, Sinanovic Sinan pedig kapásból a léc alá lőtt, 1-0. Azonnal megduplázhatta volna előnyét a Nyíregyháza, Györgyi lövését kiütötte a kapus, Gyurján ismételt, de itt is hárított a hálóőr. A 32. percben előbb Györgyi, majd Magyar távoli próbálkozását is fogta Egyed. Györgyi egy 30 méteres szabadrúgással is tesztelte a kapust aki a felpattanó labdát kiütötte. Az első félidőben nem született több gól.

A második félidő elején előbb Gyurján, majd Kovács lövését is fogta Egyed. A 60. percben Tóth ívelte középre a labdát, Sinanovic fejelt mellé. A 69. percben megszületett a második gól, Papp M. szabadrúgását kiütötte a kapus, Kovács Norbert pedig a kapuba passzolt, 2-0. A 83. percben jött a harmadik, Gyurján Bence ment el szépen a jobb oldalon, keményen belőtte a labdát, és Baloghról saját kapujába pattant a labda, 3-0. A hajrában Pataki Bence is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. A 85. percben negyedszer volt eredményes a Szpari, Tóth Á. lövése kipattant a kapufáról, Kovács Norbert pedig a kapuba lőtt, 4-0. A 88. percben Sinanovic adta be a labdát, Tóth Ádám pedig jól érkezett, megszerezve az ötödik gólt, 5-0. Több gól nem esett, a Szpari magabiztosan győzött.

Gálhidi György: - Jó teljesítményt nyújtottak a fiúk, mindenkivel elégedett vagyok, szép gólokat lőttünk.