Öt meccses veretlenségi sorozat - vasárnap a Ceglédet fogadja a Szpari

 

34 meccs, 15 győzelem, 12 döntetlen, 7 vereség. Ez a Nyíregyháza Spartacus eddigi mérlege a labdarúgó NB-II-ben. A Szpari a harmadik legkevesebb vereséget szenvedte, és holtversenyben a legkevesebb gólt kapta eddig a szezonban. A szakmai stáb abban bízik, vasárnap a Cegléd ellen tovább javul a statisztikai mutató.

- A magyar NB-II-ben ritka, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi mérkőzést rendeznek. A vezetésünknek köszönhetően a mi keretünk elég bő volt ahhoz, hogy folyamatosan rotálni tudtam a játékosokat, és akik pályára léptek mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében - mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A játékosok közül Csilus Tamás kedden ünnepelte 23. születésnapját. A játékos nyáron érkezett Nyíregyházára ahol úgy érzi, egy jó közösség tagja lett.

- A Ferencváros után a Nyíregyháza Spartacus az a klub, ahol nem kölcsönben vagyok. Mindent megteszek annak érdekében, hogy elérjük céljainkat, amikor egy-egy mérkőzés nem úgy sikerül ahogy szeretném, az mindig arra sarkall, hogy a következőn kijavítsam az elkövetett hibákat – mondta Csilus Tamás játékos.

Ötvös Bence legutóbb kezdett a Csákvár ellen. A fiatal, saját nevelésű labdarúgó most példakép lehet a fiatalok számára, hogy be lehet kerülni a felnőtt keretbe. A Szpari az elmúlt időszakban több tehetséges játékossal kötött szerződést.

- Örülök, hogy példa lehetek a fiatalok számára, jól ismerem őket, közöttük nőttem fel, tudom, hogy tehetségesek és kitartó munkával elérhetik a céljukat. Sokat kell dolgozni azért, hogy valaki a felnőtt keret tagja legyen, de ez nem elég. Számomra most az a következő kihívás, hogy rendszeresen a kezdőben szerepelhessek - mondta Ötvös Bence játékos.

A hétvégi ellenfél Cegléd a 9. helyen áll a tabellán. A két csapat őszi meccsét 2-1-re a ceglédiek nyerték, így ezért is szeretne visszavágni a Szpari. A Nyíregyháza egy pontra van a harmadik helyezett Békéscsabától, és szeretne dobogón végezni. A vasárnapi meccs 17 órakor kezdődik, a Nyíregyházi TV pedig aznap este 20.30-tól közvetíti a találkozót.

Dankó László