Öt nyelven beszélő Nyíregyháza
A bajnoki rajtra készül a női röplabdacsapat. A nyelvi nehézségek ellenére egységes a gárda.

Bábeli zűrzavar a Fatum-Nyíregyháza edzésén. A nyíregyházi női röplabdacsapatnál trinidadi, venezuelai, brazil és román légiós is játszik, így vannak nyelvi nehézségek. A pályán viszont már megvan az összhang, melyet a szlovéniai MEVZA Kupa is bizonyított. A csapat két meccset játszott, először a házigazda BL résztvevő Kramnik ellen.

– Tőlük még messze vagyunk, az osztrák Schwechat ellen viszont jó játékkal nyertünk, és ez biztató a bajnoki rajt előtt – mondta Kőhalmi Richárd vezetőedző.

Nyáron több változás is volt a keretben. Hárman távoztak a klubtól, helyükre Darlene Ramdin érkezett Trinidadról, Sitkey Marianna és Kundrák Eszter pedig Miskolcról. Az egyik legnagyobb erősítés viszont az, hogy a csapat ötszörös bajnoka, Erdősné Balogh Erika ismét csatasorba állt. Rá főszerep vár a következő bajnokságban, csakúgy mint lányára. Erdős Zsófia még tagja volt a válogatott bő keretének, az EB-re azonban végül nem utazhatott. Most abban bízik, a bajnokságban sikeres lesz a Nyíregyházával.

– Szoros bajnokságra számítok, a Vasas, a Békéscsaba és az Újpest is erős, de mi is szeretnénk a négy közé jutni – mondta Erdős Zsófia.

A szakemberek szerint az elmúlt évek legizgalmasabb bajnoksága kezdődik. Jót tett a magyar röplabda megítélésének a sikeres Európa-bajnoki szereplés is. A nyíregyházi csapat a Vasas ellen kezdi a szezont. A fővárosiakkal találkoztak a nyírségiek a felkészülés során, és akkor szoros meccset vívott a két együttes. A csapat a Challenge Kupában is érdekelt, ahol egy szerb gárda lesz az első ellenfele. A nyíregyháziakra nehéz sorozat vár, a következő hat hónapban több mint negyven mérkőzést vív majd az együttes.

Dankó L.