Ötvenmilliós ajándék Nyíregyházának

Nyíregyháza polgármestere a városháza Bencs-termében jelentette be, hogy új mecénást kapott a megyeszékhely. Dr. Kovács Ferenc arról is beszámolt, hogy a Master Good cégcsoport eddig is bőkezűen támogatta a Móricz Zsigmond Színházat, most azonban még nagyobb forrásokkal kívánják ösztönözni a városban folyó kulturális és sportéletet. Az is kiderült, hogy az 50 millió forintot három év alatt kapja meg a város. Idén ebből 17 milliót utalnak át az önkormányzat számlájára. Az összeg szabad felhasználású. Csak annyit kötöttek ki, hogy rendezvények, sportesemények vagy a nyíregyházi sportélet támogatására költsék. A polgármester szerint ez a felajánlás is bizonyítja, hogy az elmúlt években a város országos hírű programokat, rendezvényeket szervezett, melyek támogatása presztízsértékű lehet a különböző cégeknek. 

– Ebben a támogatásban benne van az az értékelés is, amit az elmúlt 5 évben értünk el. Több visszajelzés szerint egyre színvonalasabbak és egyre gyakoribbak ezek a rendezvények. Ezek tulajdonképpen turisztikai programok is bizonyos szempontból, és természetesen mi elsősorban nyíregyháziakra és a megyebeliekre számítunk. Nekik szervezünk ilyen sok programot, aminek persze a finanszírozása is meg kell, hogy legyen – fejtette ki dr. Kovács Ferenc polgármester.


Ki szeretnénk venni a részünket ebből a dinamizmusból!

 

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport ügyvezető-tulajdonosa a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, Nyíregyháza látványosan fejlődik, és számos olyan rendezvényt szervez, amire az egész megyéből érkeznek érdeklődők. Bárány László hozzáfűzte, a helyi kulturális és sportéletet meghatározó eseményekbe érdemes befektetni. 

– Úgy ítéljük meg, hogy nemcsak lehetőségünk, hanem egyfajta kötelességünk is, hogy belépjünk a megyeszékhelyre, mert egy város, egy megyei jogú város sokkal nagyobb lehetőségekkel rendelkezik, hogy idevonzza és napokig itt tartsa a magyar turizmust, és ezen keresztül, ha a nevünk jól cseng és elhangzik, az is egyfajta marketingérték – tette hozzá Bárány László, a Master Good ügyvezető tulajdonosa.

 

Befektetnek Nyíregyházán?

 

Az 1994-ben alapított Master Good cégcsoport az ország egyik legnagyobb családi tulajdonban lévő élelmiszer-ipari vállalkozása. Jelenleg a megye 32 településén vannak jelen és 2100 főt foglalkoztatnak. A sajtótájékoztatón az is kiderült, a Master Good nemcsak mecénásként kíván jelen lenni Nyíregyháza életében. Terveik között ugyanis egy újabb élelmiszer-feldolgozó üzem létesítése szerepel, és nem zárják ki, hogy ez a megyeszékhelyen épül majd fel.

Z. Pintye Zsolt