Ózoon: állati jó szálloda az erdő mélyén

Tíz évvel ezelőtt, amikor a Nyíregyházi Állatparkhoz került az egykori Tókuckó, nem sokan bíztak benne, hogy eredményesen lehet működtetni, az egykor volt úttörőtábor épületét. Nos, az állatpark alaposan rácáfolt erre, hiszen – igaz, hogy jelentős ráfordítással, de – létrehozták az ország első állatkerti szállodáját, ahova azóta is tömött sorokba érkeznek mindazok, akik igazi szerelmesei az állatoknak.

 

Ebben is az elsők

 

Ezek a tapasztalatok vezettek oda, hogy januárban úgy döntött a városvezetés, hogy a festői környezetben lévő, de egykor jobb napokat látott Ózon Panzió is kerüljön az állatpark üzemeltetésébe. Legyen ebből is egy „állati jó szálloda”, ahogy az igazgató, Gajdos László fogalmaz.

– Mi mindent nagy lelkesedéssel csinálunk, így amikor megtudta a csapat, hogy – igaz, a parktól picit távolabb, de – megint alkothatunk valamit, mindenki örömmel vállalta a feladatot. A munka első része egy általános felújítás volt, amit a következő két évben szeretnénk tovább folytatni, de most már nem Ózon Panzióról, hanem Ózoon Hotelről beszélünk, hiszen a 19 szoba új bútort, új függönyöket, és sok-sok, a kényelmet szolgáló apróbb figyelmességet kapott. Persze, nem lennénk önmagunk, ha nem csempésztük volna be az állatokat is a területre, így mini állatsimogató, játszótér, kerékpárkölcsönző vár mindenkit.

 

Nem csak a turistákat várják

 

– Az Ózoon Hotel újraindításával kettős volt a célunk. Azzal, hogy aki nálunk száll meg, ingyen látogathatja az állatparkot, nyilván a turistáknak szerettünk volna kedvezni, és újabb vendégeket megnyerni a plusz szolgáltatással az állatparknak. Ugyanakkor az Ózoon Hotel a város emblematikus épülete, ahol mindig kiváló étterem működött csodálatos környezetben, ezt a hagyományt is ápolnunk kellett. Ma már bárki bejöhet az Ózoonba sétálni, állatokat nézni, ha kedve van, megpihen, esetleg kávézik, vagy a családdal elfogyaszt egy jó ebédet, vacsorát.

[REKLAM]

– Kicsit féltünk attól, hogy nehéz lesz az egyre több jó nyíregyházi étterem mellett megtalálnunk a közönségünket, aztán hamar rájöttünk, hogy a családok találtak meg bennünket, hiszen nincs még egy hely a városban, ahol a gyerekeket ennyi élmény éri, míg a szülők nyugodtan beszélgetnek ebéd után. Persze a számos rendezvényfoglalás visszaigazolja a hely szellemét, a gyönyörűen berendezett étterem és a terasz az erdő közepén, különös hangulatot kölcsönöz a családi vagy céges rendezvényeknek. Az igényeket folyamatosan figyeljük, és azonnal alkalmazkodunk az elvárásokhoz.

 

Mesteri falatok

 

Az éttermet Szoboszlai Gyula mesterszakács csapata irányítja, a városszerte jól ismert séf rajta tartja szemét kollégái munkáján és igyekeznek a jól bevált szabolcsi ízeknek hagyományt teremteni. Az alábbi linkre kattintva olvasóink megtekinthetnek egy igazi „Ózoonos” receptet, Szoboszlai Gyula módra.