Pályán a salakmotorosok - villanyfényes szezonzáró a Speedway Ringen

Villanyfényes edzéssel zárta a szezont a Speedway Ring. A pálya tulajdonosa úgy döntött, a jövőben nem rendez salakmotorversenyt a létesítményben. Pedig a nemzetközi szövetség vezetése rangos viadalokat hozna a megyébe jövőre is.  

2023-ban is rangos nemzetközi versenyeket tartottak a Nagyhalász Speedway Ringen. A SEC Challenge mellett páros EB futam házigazdája volt a pálya, de az elmúlt kilenc évben több rangos viadalt tartottak a létesítményben. A honi szakágvezetéssel kialakult konfliktus miatt a pálya tulajdonosa úgy döntött, nem rendeznek több salakmotorversenyt a Speedway Ringen. 

- A páros verseny és a SEC Challenge után is sok elismerést kaptunk a szervezés és a pálya minőségét illetően a nemzetközi vezetőktől, versenybíróktól, a külföldi motorosoktól. Nekünk ez sokat számít. Amikor megtudták, hogy nem rendezünk több salakmotorversenyt, érkezett ajánlat Lengyelországból, hogy megvennék a pályát, és sokan győzködtek a szurkolók közül is, hogy folytassuk – mondta Albók József tulajdonos.

A FIM és a FIM Europe vezetése sajnálatát fejezte ki a döntés miatt, és kérték a pálya tulajdonosát, hogy gondolja meg magát. 

- Jól esett, hogy olyan versenyeket kínáltak fel, melyek a legmerészebb álmainkban szerepeltek csak. Tudják, hogy olyan a pálya minősége, olyan infrastruktúrával rendelkezünk, hogy a legmagasabb elvárásoknak is megfelelünk – tette hozzá Albók József.

Az idei szezont egy nyílt nappal és villanyfényes edzéssel zárta a létesítmény, ahol sok motoros és több száz néző vett részt. Többek között pár kör erejéig összemérte tudását Magosi Norbert és Stefáni Attila is, de tehetséges fiatal motorosok is kipróbálhatták, milyen este menni a Speedway Ringen.