Pályaválasztási Kiállítás online verzióban szerdán 10 órától a Nyíregyházi Televízió csatornáján, a világhálón
Fotó: Illusztráció

Online Pályaválasztási Kiállítás szerdán délelőtt 10 órától a Nyíregyházi Televízióban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében ezúttal a képernyő és a digitális eszközök segítségével lehet nyomon követni a továbbtanulás előtt álló általános iskolásoknak, szüleiknek és pedagógusaiknak szóló rendezvényt.

A hagyomány szerint kétnapos, őszi eseményt a koronavírus-világjárvány miatt nem lehetett megrendezni, viszont egy rendhagyó tanítási óra keretében, szakértői stúdióbeszélgetés formájában mégis megvalósul a cél: az információk átadása, a tanácsadás, a figyelemfelkeltés, egyszóval a pályaválasztók segítése.

Szerdán 10-től, az internet segítségével

Szerdán, december 8-án 10 órától láthatják a műsort, melyet a megyei fiatalok és felnőttek is figyelemmel kísérhetnek a világháló segítségével, a Nyíregyházi Televízió YouTube-csatornáján, melyet akár az NYTV honlapjáról, akár innen, a nyiregyhaza.hu városi webportálon keresztül elérhetnek az élő adásra kattintva, bárhonnan.

Az információk birtokában lehet jó döntést hozni

A főszervező megyei kormányhivatal vezetője, Román István kormánymegbízott érdeklődésünkre hangsúlyozta, szerették volna segíteni azokat, akik életük egyik legnagyobb döntése előtt állnak. – Egy olyan kerekasztal-beszélgetést állítottunk össze a kollégákkal közösen, amiben szeretnénk, hogy megjelenjen mindenki, aki valamiféle tanácsot, segítséget tud nyújtani a fiatalok számára. Nyilvánvalóan azok az intézmények, melyek tárt karokkal várják a diákokat: középiskolák, gimnáziumok, szakképző intézmények. S természetesen azok a szakemberek, akik ebben tudnak segíteni. Sőt, a kört bővítettük a Nyíregyházi Egyetemmel is, mert azt gondolom, ha valaki a pályáját megtervezi, akkor érdemes egy-két lépcsőfokkal előre is figyelni. Bízom benne, hogy olyan információkat és olyan jó tanácsokat fognak kapni a szakemberektől a fiatalok, melyek segítségével nagyon jó döntést tudnak hozni – fogalmazott Román István kormánymegbízott.