Pár napra átmenetileg megtorpan a melegedés

Hétfőn még nem lesz hiány napsütésből, azonban főként a délutáni órákban gomolyfelhők képződnek, és elszórtan záporok, zivatarok is megzavarhatják a szabadtéri programokat. Az ország keleti-délkeleti harmadán lehet több a felhő felettünk, futó záporok, egy-egy zivatar kialakulására itt van a legnagyobb esély. Az északkeleti szél az ország nagy részén megélénkül, az Északi-középhegység területén és a zivatarok környezetében erős lökések is kísérhetik. A legmelegebb órákban 22-26 fokot mérhetünk.

Több felhő, több csapadék

Kedden és szerdán túlnyomóan felhős idő lesz jellemző, ismét többfelé kell számítani lokális jellegű záporok, zivatarok kialakulására, helyenként hevesebb viharok is előfordulhatnak.

Kedden sokfelé 10 mm-nél több csapadék is eshet záporok, zivatarok formájában. Leginkább délkeleten fordulhat elő száraz idő, de a felhők itt is túlsúlyban lesznek. Az ég az északi, nyugati és a középső országrészben egyaránt megdörrenhet. Az erősebb zivatarcellákat jégeső, felhőszakadás, viharos szél kísérhetik. Az egyébként is kissé szeles időben délután 18-26 fok várható.

Szerdán is csak kevés napsütésre számíthatunk, záporok, zivatarok ismét előfordulhatnak, de nagy területen hulló jelentős mennyiségű csapadékra nem kell készülnünk. Felhőszakadás csak a lokális jellegű heves viharokat kísérheti. Mérsékelt marad a légmozgás, 22-27 fokig melegszik a levegő.

A továbbiakban csütörtökön és pénteken is egyre több napsütés ígérkezik, előreláthatólag pár fokkal tovább melegszik az idő. Elszórtan záporok, zivatarok kialakulására továbbra is lehet számítani.

 

Forrás: idokep.hu