Parkoló és dísztér az örökösföldi templomok mellett

Püspöki ünnepi szentmisét tartottak kedden este a nyíregyházi örökösföldi Isteni Irgalmasság Római Katolikus Templomban. A szentmisét dr. Palánki Ferenc püspök celebrálta, a szertartáson részt vett Bosák Nándor nyugalmazott püspök, dr. Seregély István nyugalmazott érsek és az egyházmegye papjai. Az ünnepi szentmise alkalmából a püspök megnyitotta a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében az Isteni Irgalmasság Szent Évét.

 

MEGSZÉPÜLT A KÉT TEMPLOM KÖRNYEZETE

 

Az ünnepi alkalomra szebbé vált Örökösföld. A Szalag utca és Törzs utca kereszteződésében felépült két templom mellé a Római Katolikus Egyház és a Görög Katolikus Egyház közös parkolókat épített és parkot alakított ki. 14 parkoló kiépítésének költségét a Római Katolikus Egyház finanszírozta, 18-ét pedig a Görög Katolikus Egyház, és közösen vállalták a dísztér kivitelezését is.

 

A BERUHÁZÁST AZ ÖNKORMÁNYZAT IS TÁMOGATTA

 

A teljes beruházás költsége 17 millió forint, amelyhez Nyíregyháza önkormányzata 3 és fél millió forint támogatást nyújtott. Az önkormányzat által biztosított pénzösszeget a díszpark megvalósításához használják majd fel.

További képekért kattintson a fotóra!

– Jelenleg a parkoló valósult meg, ez már használható, a szentmisére érkezők itt nyugodtan parkolhattak – mondta Tóth Imre önkormányzati képviselő. – Ez nagy öröm, mert a téli, viszontagságos időjárási viszonyok között könnyebb megközelíteni a templomokat, de egyéb rendezvényekre, például az itt lévő sportpályára érkezők is használhatják, hiszen közterületen van.

 

A PARKOT FOLYAMATOSAN SZÉPÍTIK MAJD

 

A parkoló melletti díszteret folyamatosan alakítják majd ki. A területen a fák mellett virágok kapnak helyet, és a tervek szerint a parkban egy szobrot is felállítanak majd. A megépített parkolók és a dísztér az önkormányzat tulajdonát képezik.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)