Parkolók – bővülnek a fizető zónák
Fotó: Illusztráció

1400 új parkoló kerül a fizetőzónákba városszerte. A NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez a lakosságtól érkezett az igény, mely szerint az érintett utakon élők mindennapjait nehezíti, hogy a parkolók nem tartoznak a fizetős zónába, így a zsúfoltság miatt nem tudnak az ingatlanjuk környékén megállni. A közgyűlés által hozott döntés július 1-től lép érvénybe.

A NYÍRVV-hez érkezett lakossági igények alapján a 2022. szeptember végi közgyűlés döntött többek között arról, hogy módosulnak a fizető parkoló zónák. A városüzemeltető cég 20 db új fizetőautomatát telepít a 19 érintett utcában.

„Minden érintett területen lakossági igény társaságunknál, hogy a lakók szeretnék, ha ezek a területek is belekerülnének. Jellemzően a fizetőzónákhoz tartozó területeket, melyek nem fizetők, a városlakók szívesen használják parkolásra. Ez viszont megnehezíti az ott élők dolgát. Ezért is döntött úgy a közgyűlés, hogy ezek a területek bekerülnek a fizetős zónák közé” – mondta Dicső Péter közterület-kezelési igazgató.

Több mint 1400 új parkoló kerül a fizetőzónákba, így a NYÍRVV több mint 5300 parkolót fog üzemeltetni júliustól.

„Mindenkinek a figyelmét felhívjuk, hogy aki érintett, annak a Hősök tere 9. szám alatti ügyfélszolgálatunkat fel kell keresnie, lakáskörnyéki bérletet tudnak venni. Ennek 6000 forint az éves díja, ez elég kedvező, és a többi fizetős zónában is népszerű a városlakók körében” – tette hozzá Dicső Péter.

A lakók számára kb. 2 hét türelmi időszakot biztosítanak, hogy hozzászokjanak az új feltételekhez. A díjköteles zónákban szabálytalanul parkolók bírságra számíthatnak. Az automatás parkolójegyváltás mellett népszerű a mobiltelefonos vásárlás, az ügyfélszolgálaton vásárolt papír alapú jegy, illetve a bérletek váltása.

Érintett területek:

– Kossuth utca

– Körte utca

– Sarkantyú utca

– Epreskert utca

– Homok sor

– Dohány utcai tömbbelső

– Őz köz

– Őz utca

– Vasvári Pál utca

– Pacsirta utca

– Kígyó utca (ABC előtti parkoló)

– Ady Endre utca

– Szántó Kovács János utca

– Zente utca

– Debreceni út Hatzel tér és Kígyó utca közötti szakasza

– Hatzel tér

– Bessenyei tér 3-4. belső udvara