Patika Nap

A Magyar Gyógyszerészi Kamara megyei szervezete az Aranykereszt Gyógyszertárban tartotta meg a 13. Országos Patika Nap ünnepi megnyitóját.

Dr. Tari János megyei elnök elmondta, a nap célja, hogy felhívják a figyelmet a gyógyszerészek és a gyógyszertárak szerepének jelentőségére, a gyógyszerészi hivatás fontosságára. Mára a patikák már bekapcsolódtak a népegészségügyi programokba is.

 

HÁZI PATIKA FELÜLVIZSGÁLAT

 

Az idei Patika Nap központi témája a házi patika felülvizsgálata volt, fókuszban a gyógyszerkészletek felhasználhatóságával és a további alkalmazás indokoltságával.

Dr. Zajácz Tamás, az Aranykereszt Gyógyszertár vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy lejárt szavatosságú gyógyszert ne tartsunk otthon, ezeket bármelyik patikába elvihetjük. Emellett csak olyan gyógyszert vegyünk be, amiről tudjuk, hogy mire való, bizonytalanság esetén kérdezzük meg a gyógyszerészt.

 

INGYENES SZŰRÉSEK

 

A Patika Napon több gyógyszertárban ingyenes egészségügyi szűrésekkel várták az érdeklődőket. Volt vérnyomás-, vércukorszint- és koleszterinszint-mérés, testtömegindex-ellenőrzés és látásvizsgálat. A vendégek emellett bepillanthattak a mindennapi gyógyszertári munkába is.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)