Pedagógusnapi kitüntetések – 6 szakembert díjaztak a városi ünnepségen
Fotó: Szarka Lajos

6 pedagógus kapott kitüntetést munkája elismeréseként a Városi Pedagógusnapi Ünnepségen. A Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa Margócsy Emil-díjat Nagyné Mussó Judit Ildikó vehette át dr. Kovács Ferenc polgármestertől, az Oktató-Nevelő Munkáért Vietórisz József-díjban öten részesültek.

Június első vasárnapjához közeledve a Váci Mihály Kulturális Központban köszöntötték a pedagógusokat a városi ünnepségen. Ebben a világban, amikor minden változik, a tárgyi feltételek, tananyagok, elvárások egyre nehezebb és egyre inkább felértékelődik az pedagógusok munkája, mondta köszöntőjében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Összesen 6 szakember munkáját ismerték el az idei ünnepségen.

„Nemcsak a tudás átadása a fontos, hanem az iránymutatás és támogatás is, amit nevelésnek nevezünk. Fontos megemlíteni a sok láthatatlan munkát is, ami az önök hivatásával jár – az órák megtartása mellett az arra való felkészülés, a dolgozatok javítása és a szülők tájékoztatása is része a munkájuknak. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy gyermekeink megfelelő értékrenddel és tudással lépjenek a felnőtt életbe. Pedagógusnap alkalmából, a kitüntetések átadásával szeretnénk kifejezni az egész város közösségének elismerését, háláját és köszönetét” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése határozata alapján a „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” „Margócsy Emil-díj” kitüntetést Nagyné Mussó Judit Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium francia szakos tanára kapta, aki megköszönte a városvezetésnek a kitüntetést.

„38 éve vagyok a pályán, és mindig az volt a legfontosabb számomra, hogy hogyan tudok segíteni a gyermekeknek, és hogyan hozhatom ki belőlük a legjobbat. Ennek érdekében rengeteg továbbképzésen vettem részt, és úgy érzem, hogy nagyon sokat tettem ezért” – mondta el Nagyné Mussó Judit Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium francia szakos tanára.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése öt pedagógus kiemelkedő szakmai tevékenységét az „Oktató-Nevelő Munkáért” „Vietórisz József-díj” kitüntetéssel ismerte el. A díjazottak között szerepel Horváth Judit, a Tündérkert Keleti Óvoda Orgonasíp Tagintézményének igazgatója, Horváthné Reményi Lívia, a kertvárosi iskola tanítója és igazgató-helyettese, valamint Szabó Mónika Margit, a Nyíregyházi Gárdonyi iskola magyar nyelv és irodalom–angol szakos tanára és drámapedagógusa. Továbbá elismerést kapott Antal Józsefné, az Északi Agrárszakképzési Centrum Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola szakmai oktatója, és Boros Krisztina, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium tanára, szaktanácsadó.

„A Kertvárosi Általános Iskolában kezdtem a pályafutásomat, ahol én is általános iskolás voltam, és ahol az édesanyám is tanított. Már gyerekkoromban belém ivódott a tanítás szeretete, mert nagyon élveztem, amikor anyukám a dolgozatokat javította. Annyira lenyűgözött ez, hogy már óvodás koromtól kezdve összegyűjtöttem a környékbeli gyerekeket, és tanítottam őket. Így nem is volt kérdés, hogy tanító néni leszek. 32 éve tanítok ugyanabban az iskolában, ahol felnőttem és amely az alma materem volt, így minden szállal kötődöm a Kertvároshoz” – részletezte Horváthné Reményi Lívia, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének tanítója, igazgató-helyettese.

Az ünnepségen a Nyírség utánpótlás Lókötő és Topogó Néptáncegyüttes és a Szikes zenekar közreműködésével szórakoztatták a vendégeket.