Pedagógusoknak rendeznek állatvédelmi roadshow-t!

Állatvédelmi Roadshow-t rendeznek pedagógusoknak a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szabó Lőrinc Tagintézményében. Az eseményen állatvédelmi szakemberek és pedagógusok osztják meg egymással ismereteiket, tapasztalataikat és azt a szemléletet, amit érdemes átadni a jövő generációjának.

Magyarország keleti régiójának egyetlen, állatsimogatóval is rendelkező öko-iskolája, a Szabó Lőrinc Tagintézmény ad otthont annak az Állatvédelmi Roadshow-nak, amely egy országos programsorozat része. 2024. szeptember 11-én, szerdán 14 órától az Igrice utcai iskola fogadja a szervező, Állatorvostudományi Egyetem, valamint az Országos Állatvédelmi Központ szakembereit, hogy a roadshow keretein belül megosszák ismereteiket a téma helyi felelőseivel. Az állatvédelmi délután során előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, értesülhetnek a téma újdonságairól és arról, hogyan érdemes az állatvédelmet, mit kiemelt témát közelebb vinni a köznevelési intézmények tanulóihoz. A program érdekessége, hogy nem csupán a jelenlévő szakemberek szerezhetnek új ismereteket, hanem azok is, akik online bekapcsolódnak a roadshow programjaiba.

Az esemény hivatalos részét követően a jelenlévők bepillanthatnak az országban szinte egyedülálló iskola életébe, ahol 2021 júniusától működik állatsimogató és növénykert. Az elmúlt 3 évben már több száz tanulónak volt lehetősége megtapasztalni, miről is szól a felelős állattartás, és azt, hogy mi mindent tudnak hozzáadni az emberek életéhez a két,- és négy lábon járó állatok. Mivel a Szabó Lőrinc Tagintézményben kiemelt szerepet kap az állatok tiszteletére és szeretetére nevelés, a helyes állattartás megtanítása, valamint az állatvédelem, ezért is tartják óriási elismerésnek, hogy a keleti-régióban a sóstóhegyi iskola lehet a roadshow házigazdája.

Forrás: Rusznyák László, tagintézmény-igazgató