Péntek helló Nyíregyháza!

Hatalmas siker volt tavaly a Hello Nyíregyháza! A belváros megpezsdült, mindenütt látnivalók, finomságok és különböző művészeti programok várták az érdeklődőket. Pénteken a tavalyinál is színesebb, izgalmasabb kínálattal készülnek a szervezők. A megnyitó 10 órakor lesz a Kossuth téren. Délelőtt az óvodásokat várják ide, akik sportvetélkedőn vehetnek részt. A Korzó előtt pedig Családi meseváros nyitja mega a kapuit, szintén tíztől.

 

Az ifjúság a középpontban

 

További képekért kattintson a fotóra!



A Dózsa György utca már a nagyobb gyerekek, fiatalok az iskolások és középiskolások számára lehet izgalmas. Itt különböző ifjúságvédelemmel foglalkozó civil szervezetek mellett, többek között élő könyvtár, kézműves foglalkozások, drogambulancia fogadja őket. Az idei Helló Nyíregyházát eleve úgy találták ki, hogy a vonzza és segítse az ifjabb korosztályokat. - Ebben az évben a város vezetése úgy döntött, hogy az ifjúságra fogunk koncentrálni, illetve szeretnénk egye inkább az ifjúság felé eltolni ezt a rendezvényünket. Van ugyanis nálunk egy nagyon jól működő Ifjúsági Kerekasztal, illetve volt egy nyíregyházi ifjúsági találkozó is a diákoknak, akik megfogalmazták azokat a dolgokat, melyek a szívüket bántják és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy Nyíregyháza ebben az évben nekik szentel nagyon sok mindent – tette hozzá dr. Ulrich Attila.


Műszaki bemutatók



Bár a fiatalabbaknak szánták, az idősebbek számára is izgalmas lehet, hogy különböző technikai bemutatókat tartanak majd egyenruhás szervezetek, a rendőrség, a tűzoltóság és a honvédség. Akik szeretik a kirakodó vásárt, azoknak jó hír, hogy idén is sokféle finomságot lehet majd megkóstolni, megvenni a Korona és a Takarékpalota előtti vásári forgatagban.


Kelemen Kabátban! Jah és rock meg electro!



Akik zenére vágynak azok feltétlenül érdemes 16 órától a Kossuth térre jönni. Ekkor a rock- és alternatív zenét játszó The Phoenix SM lép majd fel, akik Szatmárnémetiből érkeznek. Őket egy helyi csapat a Pán Péter váltja. Este nyolctól a Kelemen Kabátban formáció lép majd fel. Az estét pedig a Loving Arms DJ páros zárja. A számtalan program közül említésre érdemes még az öt órakor kezdődő Fizika-show is. Pénteken mindezek mellett ingyenesen lehet majd parkolni a városban és még a könyvtári beiratkozásért sem kell majd fizetni.

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Szarka Lajos