Pénteki VIDOR ajánló: Talamba, Cimbaliband és színház minden mennyiségben
Fotó: Trifonov Éva

Már csak 2 nap maradt hátra az Vidámság és Derű Országos Seregszemléjéből, ám a pénteki napon sem maradnak fellépők és izgalmas programok nélkül a VIDOR Fesztiválra látogatók.

Egészen szeptember 4-ig pezseg a nyíregyházi élet, a VIDOR Fesztivál minden napra színes programokat tartogat.

A belvárosi forgatagban már 15 óra 30 perctől játszik a Tüneth Együttes, 16 órától a Vikár Sándor Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a XV. Bátori Országos Színjátszó És Musical Tábor prózai csoportja adja elő a Portugál című kortárs magyar színdarabot, melyet Gulácsi Tamás rendezett.

A Krúdy Kamarszínpadon 17 órától a Love.hu tekinthető meg, és a Nemzeti Lovas Színház előadása is Nyíregyházára érkezik, mégpedig a Hotel Pagony területén található TIMPEX Aréna (Fedeles Lovarda) lesz a helyszín, ahol a Szilaj című családi musicalt mutatják be 19 óra 30 perctől.

A Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán a nagy népszerűségnek örvendő Illatszertár című előadást tekinthetik meg a színházrajgonók 19 órától, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon pedig 20 óra 30 perctől a Veres1 Színház előadása, a Nők az idegösszeomlás szélén című musical lesz látható.

Zenei fellépők is lesznek bőven a pénteki napon, a Vidor Kert, Sunshine Kisszínpadon 17 óra 30 perctől a Görögországból érkezett RODOPI szórakoztatja a közönséget, 22 órától a Bordó Sárkány játszik ugyanitt, a Vidor Kert hangulatáról pedig 23 órától DJ PÉGÉ gondoskodik.

A Kossuth téri nagyszínpadon 19 órától a világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó Liszt- díjas Talamba és a magyar világzenei élet zászlóshajója a Fonogram-díjas Cimbaliband fúziója igazi világzenei körutazásra csábítja a közönséget, majd 20 óra 30 perctól a Burkina Faso-ból érkezett Mamadou Diabaté & Percussion Mania ad koncertet.

A részletes programokért látogassan kel a VIDOR Fesztivál megújult honlapjára, ide kattintva!