Péter János az új diákpolgármester

Diákpolgármester-választást tartottak kedden a Móricz Zsigmond Könyvtárban. A két esztendőre szóló mandátumot Péter János, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákja nyerte el.


Már hagyomány a városban, hogy a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, valamint a Diákpolgármesteri Iroda szervezésében egyszerre komoly és szórakoztató vetélkedő keretében választják meg a diákságot két esztendőn át képviselő, vezető fiatalt. Ezúttal négyen versengtek a lehetőségért, akiknek az előzetes bemutatkozó anyagait még most is láthatják a Város-Kép Kft. által a fiatalok számára készített és működtetett hellonyiregyhaza.hu oldalon.

Tesztelték őket

A kommunikációs és improvizációs készséget, a műveltséget valamint a kreativitást egyaránt tesztelő feladatok keretében Ilyés Ákos színművész is „megizzasztotta" a jelölteket, különböző szituációs gyakorlatok során.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Ő egyben a zsűri tagja is volt, s mellette a kulturális intézmények vezetői, valamint az Önkormányzat részéről a Szociális és Köznevelési osztály vezetője, dr. Krizsai Anita, hiszen szervezetileg hozzájuk tartozik a diákság ügye. Ám az ő szavazataik mellett nagy súllyal estek latba a középiskolánként jelen lévő két-két „elektor" voksai, feladatokra adott pontjai, hiszen ezzel alakult ki a végeredmény.

Számíthatnak a városvezetésre

A diákpolgármester az ifjúági szférában már ismert, megyei szinten is dolgozó wesselényis Péter János lett, aki korábban az „Év Önkéntese" címet is megkapta. Programjának (köztük egy röplabdás banzájnak...) a megvalósításában pedig segítik majd korábbi versenytársai, a másik három jelölt ugyanis automatikusan diákalpolgármesterré vált. Így a Vásárhelyi középiskolát képviselő Móré Ildikó, a Kölcseys gimnazista Tóth Amina és a Sipkays Nagy Márk Péter is az alkotó csapat tagja lett.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Mindnyájukat köszöntötte az eskü szövegét előolvasó Jászai Menyhért. Nyíregyháza alpolgármestere azt mondta zárszóként: a diákság számíthat a városvezetésre, nyitva áll előttük az ajtó, bizonyságul az ifjúsági koncepciót és a városi diákparlamentet hozta példaként, s megígérte, hogy továbbra is figyelembe veszik ennek a korosztálynak is a véleményét, észrevételeit.

 

Tarczy Gyula