Piaci körkép

Színes, zsúfolt vásártér

 

Eladókkal és vásárlókkal telt meg szerda reggel is a Búza téri piac. Az árusok asztalain színes zöldségek és gyümölcsök sorakoztak egymás mellett. A dinnyeszezon már javában tart – sokan ezt a gyümölcsöt keresik a vásártéren. Volosinovszki Györgyné békési dinnyét árul, azt mondja, a vevők szeretik ezt az édes gyümölcsöt. Ő 140 forintért kínálja a görögdinnye kilóját, a sárgadinnye kilójáért pedig 200-250 forintot tudnak kérni az eladók.

További képekért kattintson a fotóra!

 

Barackot is sokan keresnek

 

Az idénygyümölcsök közül sokan a barackot keresik. Tudlik Zoltánné évek óta árul a Búza téri piacon. Az eladó arra emlékezett, az idei baracktermés több csapást túlélt, hiszen már a virágzásnál fagy érte a gyümölcsöt, amiből így jóval kevesebb van. Ráadásul sok eső is volt, ami miatt a barack íze kissé vizes. Mérettől függően 300-390 forintért kínálják a barack kilóját.

 

Kiskertek terményei

 

Az idényzöldségek és gyümölcsök új eladókat is hoztak a nyíregyházi vásárterekre. Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piac- és vásártér üzemeltetési irodavezetője azt mondta, nemcsak a Búza téri piacon, hanem az örökösföldinél illetve a Korányi úti vásártéren is egyre több az olyan eladó, aki a kiskertjében megtermett pluszt hozza ki a piacra egy kis jövedelemszerzés céljából.

 

Hagyma-paradicsom-paprika? Lecsó!

 

A lecsószezon is tart már. A paprika kilója átlagosan 250-350 forintba kerül, a paradicsom kilóját pedig 300-350 forintért kínálják. Egyre több helyen lehet szedret vásárolni, abból 2000-2200 forintért lehet egy kilogrammot vásárolni. Júniusban jelentek meg az első csemegekukoricák a Búza téri piacon, akkor még 180 forintba került egy cső, most már 80 forint körül lehet venni a kukorica darabját.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)