Polgári Védelmi Nap Nyíregyházán

Árvíz, belvíz, rendkívüli időjárás okozta károk. Ezek a leggyakoribb esetek, amikor a polgári védelmi szervezetek tagjai segítséget nyújtanak a katasztrófavédelem munkatársainak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében köteles és önkéntes polgári védelmi szervezetek működnek.

 

VÉDELEM, BEAVATKOZÁS, HELYREÁLLÍTÁS

 

A megye településein több mint 10 ezer fő áll készenlétben arra, hogy egy esetleges katasztrófahelyzetben segítse a védelmi munkát, a beavatkozást és a helyreállítást.

További képekért kattintson a fotóra!

– Elsősorban azokat az adatszolgáltatásokat, amiket kér a katasztrófavédelem, igyekszünk minél hamarabb teljesíteni – mondta Kelemen Róbert közbiztonsági referens, aki Vasmegyerről érkezett a nyíregyházi állománygyűlésre. – Ezen kívül, ha kialakul valamilyen veszélyhelyzet, akkor az adminisztrációs, illetve koordinációs munkákban segítjük a települést.

 

ÜNNEPI ÁLLOMÁNYGYŰLÉS

 

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak arról, hogy március első napja A Polgári Védelem Világnapja legyen. Az akkori felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A Polgári Védelmi Nap alkalmából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon állománygyűlést tartottak, ahol a polgári védelmi szervezetek munkájának fontosságát hangsúlyozták.

– Ez nagyon fontos, hiszen egy ilyen helyzetben csak felkészült emberek tudnak megfelelő színvonalon beavatkozni – mondta Gerebenics Károly tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke. – Fontos, hogy őket már előre felkészítsük azokra a helyzetekre, hogy a megfelelő eszközökkel ellátva a helyszíneken be tudjanak avatkozni.

 

ELISMERÉSEKET IS ÁTADTAK

 

A Polgári Védelmi Nap alkalmából a legkiválóbb munkát végzett önkormányzati dolgozókat, civil szervezetek munkatársait, és önkéntes mentőszervezetek tagjait megjutalmazták. 13-an vehettek át elismerést.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)