Polgármesteri fásítási program – Ezúttal a Butykai Közösségi Ház és Szabadidőközpont területén
Fotó: Szarka Lajos

A 2018-ban indított polgármesteri fásítási program részeként idén tavasszal 52 helyszínen több mint 200 fát ültetnek el szerte a városban. Szerda délelőtt a Butykai Közösségi Ház és Szabadidőközpont területét gazdagították, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület jóvoltából 10 fát ültettek el a helyszínen. Az eseményen részt vett dr. Kovács Ferenc polgármester, aki hangsúlyozta, nagy öröm az önkormányzat számára, hogy a felajánlások által már a külterületi részeken is folytatódhat a fásítási program.

A 2018-ban indított polgármesteri fásítási program részeként idén tavasszal több mint 200 fát ültetnek el a város 52 helyszínén. Szerdán délelőtt a Butykai Közösségi Ház és Szabadidőközpont területén ültettek 7 gömbakácot, 2 díszalmafát és 1 darab díszcseresznyefát, amit a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület felajánlása tett lehetővé. Az eseményen Vassné Harman Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője is részt vett, aki kiemelte, számára is nagyon fontos a környezetvédelem, valamint környezetünk gazdagítása és megújítása. Hangsúlyozta, hogy példamutatással a fiatalokat és a gyermekeket is arra nevelik, hogy óvják a természetet. 

Nagy örömmel tölt el minket, hogy a polgármesteri fásítási program kiterjedt Butykatelep területére is. Nyíregyháza különböző részein és külterületein folyamatosan zajlik a faültetés. Ősszel már elültettünk fákat Mandabokorban és Felsősimán, és most végre lehetőségünk van arra, hogy Butykán is fákat ültessünk. A környezetünk nagyon szép és gondozott, a parkok pedig lenyűgözőek. Az itt élő emberek igénylik, hogy törődjenek a környezetükkel” – emelte ki Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő.

A városi zöldfelületek megőrzése és bővítése mindenki számára kiemelt fontosságú, amit egyre több nagyvállalat és szervezet is felismer. A társadalmi felelősségvállalás terén példát mutatva, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület ismét fákat adományozott a város számára.

„A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület több mint 10 éve alakult. Néhány évvel az alakulásunk után polgármester úr megkért minket, hogy támogassuk Nyíregyháza fásítási terveit. Azóta minden évben részt veszünk a faültetésben, polgármester úrral közösen. Most eljutottunk egy olyan városrészbe, ahol eddig még nem voltunk: Butyka területére. Itt tíz fát fogunk elültetni, folytatva ezzel a közös munkát és a város zöldebbé tételét” – mondta el Lakatos Tibor, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke.

Nyíregyházán az elmúlt években nagyszabású zöldfelület-fejlesztés valósult meg, parkok, közterületek újultak meg. Kiemelt figyelmet kapott a 2018-ban indult polgármesteri fásítási program is, melynek köszönhetően több ezer fával gazdagodott a város. 

 „Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk. Különösen köszönjük a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesületnek, akik idén 42 fát, ebből 10-et ide, és tavaly 13 fát ajánlottak fel. Ennek a sikernek a titka az, hogy már közel ötezer fánál járunk, mert ezt a munkát folyamatosan, kitartóan végezzük. Tavaly 509 fát ültettünk el, idén tavasszal már több mint kétszázat, és az őszi ültetési időszak még hátra van. Ezzel Nyíregyháza folyamatosan fejlődik, szépül, tisztább és egészségesebb lesz. Most Butykán vagyunk, és láthatjuk, hogy a faültetés nem korlátozódik a belvárosra. Idén a külterületi, külvárosi és kertvárosi részeken is aktívan ültetünk fákat” – részletezte dr. Kovács Ferenc polgármester.

Dr. Kovács Ferenc polgármester arról is beszélt, hogy a korábbi időszak tapasztalata szerint az elültetett cserjék 90 százaléka egy éven belül tönkrement, így arra törekszenek, hogy előnevelt fákkal gazdagítsák az adott helyszíneket, hiszen a cél, hogy minél tovább szépítsék a környezetet – ehhez azonban támogatókra volt szükség, mint amilyen a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület.

Kapcsolódó galéria

Faültetés Butykán