Pótbeiratkozást és pótfelvételit hirdet a Vikár

Pótbeiratkozásra és pót felvételi meghallgatásra várja a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola a zenekedvelő fiatalokat. 6-22 éves korig jelentkezhetnek a diákok a nagy múlttal rendelkező zeneiskola szeptemberben induló képzéseire.

Szeptember 2-án, a 2024/25-ös tanév első napján még biztosít lehetőséget a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola azoknak a 6-22 éves fiataloknak, akik a tavaszi beiratkozásról lemaradtak, hogy letegyék a voksukat valamelyik hangszer mellett és beiratkozzanak a zeneiskola képzésére. 14-től 18 óráig várják a Kürt utcai épületben a főtárgytanárok a magukat kipróbálni kívánó fiatalokat. Akik még bizonytalanok a hangszerválasztást illetően, azok segítséget is kapnak, hogy melyik számukra a legmegfelelőbb hangszer, amin elkezdhetnek tanulni. A döntést követően egy rövid felvételi meghallgatáson is átesnek a jelentkezők, hiszen bizonyos készségeknek és képességeknek a birtokában kell lenni ahhoz, hogy valaki sikeresen zenét tanulhasson. Az ismert népdalok eléneklésén túl egyszerűbb ritmusképlet visszatapsolása áll a felvételi feladatok között.

A pótbeiratkozás utáni napokon, szeptember 3-án és 4-én, a Vikár főtárgytanárai délutánonként órabeosztást tartanak, ezt követően pedig elindulhat a közös munka. Az első tanítási nap 2024. szeptember 5-én, csütörtökön lesz. Bővebb információ: a 42/504-345- ös telefonszámon kérhető, illetve a www.vikarzeneiskola.hu oldalon.

Forrás: Tamás Attila, igazgató