Pótfelvételi a Vikárban

Szeptember 1. péntek

 

Júniusban tartotta az éves, rendes felvételi eljárását a Vikár Sándor Zeneiskola. Szeptember elsején azonban az intézmény pedagógusai lehetőséget biztosítanak az erről lemaradt fiataloknak arra, hogy egy pótfelvételi eljárás keretében számot adjanak zenei tudásukról. 6-tól 22 éves korig jelentkeztetnek a zenélni vágyók a képzésekre.

 

Főleg vonósok jelentkezését várják

 

A pótfelvételin azonban már csak bizonyos hangszeres képzésekre jelentkezhetnek a gyerekek. Tamás Attila, a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, a júniusi beiratkozás során nagyon sok jelentkező volt és évről-évre maradnak a növendékek, így leginkább a vonós tanszakok várják még a zenélni vágyók jelentkezését.

 

Felvételi, majd kezdődhet a tanév

 

Aki nyáron kedvet kapott a zenetanuláshoz, annak szeptember 1-jén, pénteken délután 14 és 18 óra között meg kell jelenni a Vikár Sándor Zeneiskola Kürt utcai épületében. Ott az intézmény pedagógusai felmérik a jelentkező zenei adottságait, és ki kell tölteni hivatalos dokumentumokat is. Ezt követően a felvételi bizottság dönt a jelölt felvételéről és értesítik a szülőt, valamint a gyermeket az eredményről. A tanév ugyanúgy, szeptember 1-jén kezdődik a zeneiskolában, mint a többi közoktatási intézményben. Az első hét azonban a szervezéssel és a várakozással telik, hiszen a zeneiskolai órákat az általános,- és a középiskolai rendhez kell igazítani.

ME.