Potyogtak a gólok az edzőmeccsen
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Nyíregyháza Spartacus. A Szpari ellenfele a Nyírbátor volt. A csapatban több fiatal játékos is bemutatkozhatott.

Több mint négyszáz néző volt kíváncsi a Nyíregyháza Spartacus első edzőmérkőzésére, és az új játékosokra. Voltak bőven, mivel a keretben több saját nevelésű fiatal is helyet kapott. Mátyus János vezetőedző alaposan meghajtotta a héten a labdarúgókat.

A felkészülés első teljes hetén vagyunk túl, napi két edzést tartottunk a játékosoknak. Fontos, hogy jó erőnlétben legyünk, és ugyanabban a rendszerben készülünk, mint az NB I-ben. Több fiatal labdarúgónak is lehetőséget adok ma, érdeklődve várom, mit nyújtanak majd. Többüknek ez lesz az első hivatalos meccse a Szpariban – mondta a mérkőzés előtt a vezetőedző.

– Szeretnénk a jövő hét elején véglegesíteni a keretet. Nemcsak az NB III-ra, hanem részben a következő szezonokra is készülünk, ezért több 19 év alatti fiatalt is kipróbálunk – mondta Brekk János szakmai igazgató.

A Szpari kezdett jobban, és egymás után több nagy helyzetet is kidolgozott. A 12. percben Zofcák szabadrúgása után a kapufán csattant a labda, majd Rezes lövését hárította a kapus. A 25. percben aztán Rezes László lépett ki a jobb oldalon, és kapuba lőtt, vezetéshez juttatva a Nyíregyházát, 1–0. Továbbra is a Szpari maradt támadásban, és Kapacina előtt adódott két nagy lehetőség is, majd egy szép összjáték végén a 43. percben ismét Rezes helyezett a kapuba, 2–0. Fordulás után a Szpari gólszerzője már pihenőt kapott, és több fiatal játékos is pályára lépett. Közülük Vámos Márk érkezett pontosan egy szöglet után, és vetődve a kapuba fejelt, 3–0.

Fölényben játszott a Nyíregyháza, és Zoran Kostic több alkalommal is ígéretesen ment el a jobb oldalon, de kimaradtak a helyzetek. A Nyírbátor a második félidő hajrájában aztán váratlanul szépített, Pálvölgyi húzott el a jobb oldalon, és a kapuba lőtt, 3–1. Szinte a középkezdés után azonnal megint gólt szerzett a Nyírbátor, ekkor egy kipattanó után Baglyos helyezett a kapuba. Amikor már mindenki elkönyvelte a végeredményt, a 90. percben egy szöglet után Soós fejelt a hálóba, beállítva ezzel a 3–3-as végeredményt.

Nyíregyháza Spartacus–Nyírbátor 3–3 (2–0)

Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger 46. p) - Rubus, Szokol, Ötvös, Törtei - Zofcák (Lengyel 60. p), Abdouraman (Ramos 46. p) - Tóth, Kapacina (Kostic 46. p) - Pálinkás (Ács 60. p), Rezes (Vámos 46. p)

Gólszerző: Rezes (2), Vámos, illetve Pálvölgyi, Baglyos, Soós

Dankó László