Prima Díjak – Október 27-én kiderül, kik az idei évi vármegyei nyertesek

Soha annyi jelöltje nem volt még a Szabolcs vármegyei Prima Díjnak, mint idén. 2023-ban már 17. alkalommal adják át az elismeréseket, a vármegyei átadóünnepséget október 27-én tartják Nyíregyházán. A jelöltek között szerepel Tarczy Gyula is, a Nyíregyházi Napló és a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy minden vármegyében átadják a Prima Díjakat, Szabolcs-Szatmár-Beregben idén már 17. alkalommal. A vállalkozói közösség elismerésének célja, hogy a helyi tehetségeket, a különböző szférák kiemelkedő tagjainak munkáját a nagy közönség előtt is bemutassák a térségben. A színvonalas ünnepségnek ebben az évben is a vármegye biztosítja a helyszínt majd október 27-én – hangzott el a VOSZ vármegyei szervezetének sajtótájékoztatóján.

Tehetségekből nincs hiány

Czomba Csaba, a VOSZ vármegyei elnöke kiemelte, soha annyi jelöltje nem volt még a Szabolcs vármegyei Prima Díjnak, mint idén.

Volt egy-két év, amikor kevés jelölt érkezett és kicsit el is gondolkodtunk, hogy kimerült a lehetőség? De nem, nagyon gazdag ez a megye tehetséges emberekben, együttesekben és különböző szervezetekben. Most talán a jelölők is nagyobb aktivitást tanúsítottak, mint korábban, például az egyetemről és Szabó Dénestől is minden kategóriában kaptunk jelöltet, de kaptunk más szervezetektől is 4-5 kategóriában jelölteket és így jött ki ez a magas szám. Látszik, hogy ez a megye semmiben nem marad el az országos átlagtól, de inkább talán még átlag fölött is vagyunk. A tíz kategóriában rengeteg tehetséges ember van” – mondta el Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Szervezetének elnöke.

A 2023-as jelöltek

A jelöltek között van Béres Tamás író, aki nagy feladatot vállal a fiatal tehetségek felkarolásában is, Tóth Károly színész, a Móricz Zsigmond Színház egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb alakja, Bíró Lajos Munkácsy-díjas szobrász, akinek köztéri szobrait számos városban láthatjuk, dr. Szép Tibor, a hazai madárkutatás egyik megkerülhetetlen alakja, Huszárné Kádár Ibolya, aki a Zrínyi gimnázium diákja, pedagógusa, majd vezetője volt sok éven át, Végh József építész, akinek fő terepe a városrekonstrukció, de például a nyíregyházi állomás épülete is neki és csapatának köszönhető, Tarczy Gyula újságíró, főszerkesztő, rendezvényspecialista, aki már több könyvet is írt, mondhatni „Nyíregyháza hangja”, Orendi Mihály sportvezető, javarészt neki köszönhető, hogy a ’90-es években ifjúsági atlétika Eb-t tartottak a megyeszékhelyen, Sánta Miklós, a vásárosnaményi zeneoktatás elindítója és a Cantemus Kórus, amely több évtizedes sikertörténetet tudhat maga mögött. A három nyertes ettől az évtől égre törő íjász szobrot kap az anyagi elismerés mellé, a különdíjakhoz pedig Makrai Zsuzsa alkotását kapják a díjazottak.

Kapcsolódó galéria

Príma-díj 2023 beharangozó