Programajánló: a Rózsakertben nem csak a rózsák színesek

A Móricz Zsigmond Színház nagy sikerrel mutatta be az Anconai szerelmesek című darabját, amely nyitóelőadása volt a Rózsakert Szabadtéri Színpad nyári sorozatának. A zenés előadások most vendégművészekkel folytatódnak, többek között fellép Gubik Petra és Dés László is.

Az Anconai szerelmesek különleges zenei élményben részesítették a telt házas közönséget, hiszen Tamás Attila karmester vezényletével egy kiváló muzsikusokból álló zenekar kísérte a színészeket. Az élő zene varázsa mindenkit rabul ejtett. A Rózsakert nézőinek nem kell sokáig várnia arra, hogy újra élő zenét hallgathasson.

- Július 6-án, szombaton este 20:30-tól a Rózsakert Szabadtéri Színpadon nem a színház saját produkcióját láthatjuk most, hanem egy vendégelőadást, Gubik Petra koncertestjét, akinek meghívott vendége Bereczki Zoltán lesz. Petra egy élő zenekarral érkezik hozzánk. Neki van Nyíregyházi kötődése is, számos színészi szerepben, koncerten, szinkronszerepben láthatjuk. Úgy gondolom, hogy ez a saját dalaiból, saját verseiből, saját érzelmeiből összetett, nagyon értékes zenei est lesz

- fogalmazott Tamás Attila a Móricz Zsigmond Színház zenei vezetője.

Szombaton este Gubik Petra Junior Príma díjas, Honthy-díjas színművész, előadóművész-énekes – aki 2023-ban a Sztárban Sztár első női győzteseként elnyerte az év legsokoldalúbb előadója címet – most a szabadtéri színpadon lép fel zenekarával és Bereczki Zoltán Emerton-díjas színművésszel.

Dés László lesz a következő vendége a szabadtéri színpadnak 9-én, szintén este 20:30-tól. Nem magában érkezik a művészúr, hiszen neki már voltak önálló koncertjei itt, a szabadtéri színpadon. Öt kollégájával érkezik ide, mint például Básti Juli, akivel már volt két alkalommal is országos turnéja.

Három nap múlva, kedden Dés László Így öten című előadása kiváló muzsikusokból álló zenekarral és meghívott vendégekkel csendül fel a szabadtérin. Az előadóművészek között van Básti Juli, akivel már eddig is sokat dolgozott együtt. Kezdődött a Hallgass kicsit lemezzel, azután a legendás Férfi és Nő produkcióval, amivel végigjárták az ország nagy koncertszínpadjait. Für Anikó és Dés László ebben a produkcióban találkozott először koncertszínpadon. Anikó remek színésznő és amellett nagyszerű énekes, de Dés dalokat most énekel először. Az est színvonalát tovább emeli Mácsai Pál és Nagy Ervin fellépése.