Pünkösdi amerikaifoci a stadionban - a Budapest Wolves ellen játszik a Tigers

 Legutóbb 1300 néző előtt futballünnepet tartottak a Tigrisek, miután 59-22-re megverték a TD Store Eagles-t. Ha valamikor, akkor most nagy szükség lesz a szurkolókra, hiszen a szintén kiváló formában játszó Budapest Wolves érkezik Nyíregyházára. A szabolcsi együttes utolsó mohikánként az egyetlen veretlen csapat a bajnokságban, amelyet magabiztos teljesítménnyel ért el. Legutóbb idegenben léptek pályára a Tigrisek és a támadósor mellett a védelem is parádésan teljesített, nem hiába nyert Thomas Smythe alakulata 38-0-ra a Győr Sharks vendégeként. Brian Gessel és az elkapók kiváló összhangban játszanak a pályán, de nem csak az import játékosok, hanem a fiatalok is brillíroznak. A saját nevelésű Suller Ádámnak például a védősorban minden egyes találkozón voltak már meccset meghatározó megmozdulásai. Így a Tigrisek valóban megérdemelten vezetik a tabellát az alapszakaszban.

Az ellenfél azonban nem lesz egyszerű. A Farkasok ugyanis a második helyen állnak a táblázaton három győzelemmel és egy vereséggel. Ráadásul a magyar válogatott játékosok jelentős része a fővárosiak keretét erősítik. Az elmúlt két szezonban ugyan nem teljesített tökéletesen a Wolves, de ebben az idényben minden csapategységen belül jó az összhang a játékosok között. Ennek az egyik eredménye, hogy a címvédő Budapest Cowbells ellen is 37-8-as magabiztos győzelmet aratott. Így valóban a szezon első értékmérő összecsapása következik a Tigriseknek.

„Az edzések mit sem változtak, hiszen továbbra is keményen dolgozunk, mert tudjuk, hogy nem értük el még a teljesítőképességünk határát” – mondta Thomas Smythe vezetőedző. – „Még nem játszottunk a bajnokság legjobb csapataival, így a Wolves ellen láthatjuk meg igazán, hogy hol is tartunk a munkában. A Farkasok nem egy olyan csapat, amely két mérkőzést veszít el sorozatban. Biztosan felkészülten érkeznek ide. Az edzői stábbal is azon dolgozunk, hogy győzelemre készítsük fel a srácokat. Hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk nyerni! Ez mondhatni egy mottónkká vált idén!”

A Nyíregyháza Tigers-Budapest Wolves rangadó május 20-án, vasárnap 15 órakor kezdődik a Városi Stadionban. A mérkőzésre a belépés ingyenes.

Forrás: Nyíregyháza Tigers

Fotók: Szabó Celesztina