Püspöki jubileumi mise és egyházmegye búcsú Máriapócson

A jubileumi ünnepségen 2017. július 29-én, szombaton este 7 órától Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutat be ünnepi szentmisét Máriapócson a Kegytemplomban, majd a résztvevők kiscsoportos beszélgetéseken, táncházon, 11 órától pedig szentségimádáson vesznek részt.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúja a hagyomány szerint július utolsó vasárnapján, az idén 30-án lesz Máriapócson. A búcsúra több ezer zarándokot várnak, amelyre egyre többen indulnak el gyalogosan vagy kerékpárral a környező településekről. Információink szerint Újfehértóról, Napkorról, Nagykállóból, Mátészalkáról, Debrecenből és Nyíregyházáról is érkeznek gyalogos és kerékpáros zarándokok.
A már 29-én (szombaton) megérkező zarándokok bekapcsolódnak a COR-hétvégés jubileumi eseménysorozatba.
30-án, vasárnap Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök fél 11 órakor mutatja be az ünnepi szentmisét a jelen lévő papokkal, majd délután 2 órakor ünnepélyes litániával fejezik be zarándoklatot.

A máriapócsi római katolikus templomban a zarándoklat alatt (vasárnap fél 9-től fél 2-ig) folyamatos szentségimádás lesz.

 

(Fotó: Kohut Árpád)