Pusztított a viharos szél

Szinte már katasztrófafilmbe való jelenet volt az, ahogy a szél rángatta a Tiszavasvári úti felüljáró fém korlátját. Az erős vasszerkezetet megbontotta a vihar, balesetveszélyessé is téve ezzel, ezért a Magyar Közút dolgozói elzárták a területet a gyalogosok elől. A viharos erejű szél szombatról vasárnapra virradó éjjel érte el Nyíregyházát. A természeti csapás a belvárosban padokat, reklámtáblákat borogatott fel, sok helyre pedig azért riasztották a tűzoltókat, mert faágak törtek le és okoztak problémát.

 

Közel húsz segélyhívás

 

Dóka Imre sajtószóvivő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, másfél tucat segélyhívás érkezett be a Katasztrófavédelemhez, amelyek a viharos széllel voltak összefüggésben. Jellemzően útra borult fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét, de voltak olyan helyek, ahol reklámtáblát bontott meg a szél.

 

Autót rongált a szél

 

Nyíregyházán, a Kertvárosban egy gépkocsira dőlt egy nagyméretű fa. A tűzoltók szabadították ki az autót, amelyen sérülés is keletkezett. A Törpe utcán szintén egy nagyobb fa okozott problémát, ez eltört és az útra borult. Gallyak, kisebb ágak a város más területein is adtak feladatot a mentőegységeknek. A kárfelmérések vasárnap délután még tartottak személyi sérülés a szél miatt nem volt.

ME.