Rajt előtt a röplabdások - pénteken Békéscsabán játszik a Fatum

Pénteken elkezdődik a szezon a női röplabda Extraligában. A Fatum Nyíregyháza Békéscsabán rajtol. A csapat kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben, több fiatal játékos is érkezett. 

Csoportbontásban edzettek a Fatum Nyíregyháza játékosai. A centerekkel és a liberókkal dolgozott a szakmai stáb, pénteken pedig elkezdődik a bajnokság a csapat számára. A felkészülés augusztus elején kezdődött, és több új játékos is érkezett a kerethez. 

- Készen állunk a rajtra. Az elmúlt hét jó volt, mert minden játékosra számíthattam, azokra is, akik korábban megsérültek a Fatum Kupán. Marija Skoric és Natasha Calkins nem kaphatott teljes terhelést az edzéseken, de rendben vagyunk. Nem vagyok teljesen elégedett a felkészüléssel, de sokat fejlődtünk, egy erős csapat lettünk, és szeretnék jól rajtolni pénteken - mondta Adrian Chylinski, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője.

Az első ellenfél a Békéscsaba lesz idegenben. A BRSE-nél is több változás volt, Kump Alíz játszott korábban a csabaiaknál, nyártól viszont a Fatumot erősíti. A válogatott centernek is volt egy térdsérülése a felkészülés során, de szerencsére már teljesen rendben van, így pályára léphet a nyitómeccsen egykori klubja ellen. 

- Azt gondoltam, hogy fura lesz majd ellenfélként belépni a békéscsabai csarnokba, de a legutóbbi edzőmérkőzésen nem éreztem semmi különlegeset, olyan volt, mint amikor edzeni jártam oda. Várom már a szezonkezdést, tapasztalt játékosok vannak posztomon, sokat tanulok tőlük – mondta Kump Alíz.

A Fatum Nyíregyháza egy fiatal kerettel vág neki az idénynek, és a csapat több mint fele nyíregyházi nevelésű és kötődésű. A felkészülési találkozókon rendre lehetőséget is kaptak a fiatalok, akik éltek is ezzel. A pénteki békéscsabai mérkőzés 18 órakor kezdődik. A Fatum első hazai találkozóját október 12-én vívja a MÁV Előre ellen.