Rajzpályázat – Ünnepélyes eredményhirdetésen díjazták a nyerteseket
Fotó: Szarka Lajos

Ünnepélyes eredményhirdetés keretein belül díjazták a „Városalapító atyáink nyomában” címmel hirdetett rajzpályázat nyerteseit péntek délelőtt a Városháza Krúdy termében. A pályázat célja az volt, hogy a fiatal generáció nyíregyházi identitástudatát erősítsék, biztassák arra, hogy értékelje a városunkban található nemzeti értékeket.

„Városalapító atyáink nyomában” címmel hirdetett rajzpályázatot a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság. 88 pályázó 89 alkotása felelt meg a rajzpályázat kiírásának, ezeket értékelte a 3 tagú szakmai zsűri. Az alkotók olyan képeket készítettek, melyeken a számukra kedves, Nyíregyházán található értékek láthatók.

„A rajzpályázatnak mindig az a célja, hogy megtudjuk: a fiatal generáció hogyan képzeli el a várost. Mik azok az elemek a városnak a környezetében, melyek számítanak nekik. Mik azok az emlékművek, mi a szimbolikája, jelentése számukra, ami fontos. Vannak könnyedebb témák: az állatpark, múzeumfalu, a belváros jó néhány emlékműve. Ezt a környezetet nagyon szeretik a gyerekek, évről évre meg is rajzolják. Úgyhogy ennek az a célja, hogy teremtsen egy kis kötődést Nyíregyházához, legyen a gyerekeknek egy kis nyíregyházi identitásuk, a várost, ahol felnőnek, szeressék, értékeljék. Egyben nekünk, felnőtteknek ad egy visszajelzést arról, hogy igazán a gyerekek mit tartanak fontosnak” – emelte ki dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Veszeli Csenge lett a rajzpályázat győztese. 4 napon át dolgozott a munkáján; elmondta: a pályázat címe ihlette őt.

Az első, második és harmadik helyezett tanulók mellett egy különdíjas alkotást is díjazott a zsűri. A nyertesek könyvutalványt és egyéb értékes nyereményeket kaptak. A rajzokból kiállítást lehet megtekinteni május 25-ig munkanapokon, hivatali időben.

Kapcsolódó galéria

Városnap 2023 - Városalapítóink nyomában díjátadó