Rákossy: lakossági támogatásra van szükség!

 

Van, aki az országot félti, azért jött el, mások szerint pedig egyszerűen csak népszerűsíteni kell a Nemzeti Konzultációt, ezért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a csütörtök esti lakossági fórumon. A Váci Mihály Kulturális Központ színháztermében Rákossy Balázs tartott előadást. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elmondta, eddig már 350 ezren töltötték ki a konzultációs íveket. Úgy értékelte, ez egy szép szám ahhoz képest, hogy még csak a konzultációs időszak felénél járnak. Hangsúlyozta, a kérdéssor olyan égető kérdésekről szól, mint az illegális migráció, az Európai Unió bevándorláspolitikája, valamint a Soros terv. – Azt szeretnénk elérni a Nemzeti Konzultációval, hogy a kormány egy komoly lakossági támogatást érezzen amiatt, hogy Brüsszelben, azt az álláspontot, hogy a mi akaratunkon kívül ide külföldiek, migránsok ne jöhessenek be, érvényesíteni tudjuk – fejtette ki Rákossy Balázs.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

„Tudnunk kell miről van szó!”

 

A fórumon részt vett Nyíregyháza polgármestere is. Dr. Kovács Ferenc azt mondta, a kormány az ország és a benne élő emberek jövőjéről kérdezi a polgárokat és szerinte ezért nagyon fontos, hogy tisztán lássanak a városlakók is. – A gyerekeink, unokáink jövőjét is alapvetően meghatározó, kérdésről beszélünk és természetesen ennek az összes megközelítése, vetülete érdekes, akkor is így gondolom, ha konkrétan nincs ilyen veszély. De tudnunk kell, hogy miről van szó – mondta el dr. Kovács Ferenc.

A Nemzeti Konzultációs íveket egyébként minden választópolgárnak postai úton küldik el, ezért van aki még nem kapta kézhez. A kérdésekre ugyanakkor az interneten a nap 24 órájában lehet válaszolni, a nemzetikonzultacio.kormany.hu weboldalon.


Z. Pintye Zsolt